Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem kell a Sun az IBM-nek?

Dotkom

Nem kell a Sun az IBM-nek?

Visszavonta a Sun Microsystems megvásárlásáról szóló hét milliárd dolláros ajánlatát az IBM. Elképzelhető, hogy a Nagy Kék csupán kedvezőbb feltételeket szeretne kiharcolni, de az is, hogy végleg lemondott a felvásárlásról.

Megszakadtak a tárgyalások a Sun és az IBM között. Az IBM korábban a piaci értéküknél magasabb 9.50 dolláros árat fizetett volna a Sun részvényekért, miután azonban az ügyvédei átvizsgálták a vállalatot, 10 centtel csökkentették az ajánlatuk összegét részvényenként. A Sun vezetősége még ezt az árat is elfogadhatónak tartotta, de különböző garanciákat kért, többek között szerette volna elérni, hogy az IBM vállalja, hogy akkor is végrehajtja a felvásárlást, ha a hatóságok versenyellenesnek minősítik a fúzió bizonyos részeit.

Az IBM ezután visszavonta az ajánlatát. Az egyelőre nem világos, hogy a Nagy Kék csupán taktikázik, vagy végleg lemondott a Sun felvásárlásáról. Szakértők szerint, ha létrejött volna a megállapodás, a világ szerverpiacának a fele az IBM kezére került volna, a Sun pedig a mai formájában valószínűleg nem működhetett volna tovább, mivel alig van olyan termékvonaluk, aminek nincs IBM-es megfelelője.

Az egyesülés meghiúsulása nehéz helyzetbe hozta a Sun Microsystems-t. A vállalat vezetését régóta kritizálják, mivel a cégnek, az ingyenes szoftvereivel nem sikerült megfelelő mértékben fellendítenie a hardvereinek és a technológiai szolgáltatásainak az eladását. Az pedig, hogy kiderült, hogy a vezetőség a cég eladásáról tárgyal, de az IBM nem hajlandó megvásárolni, tovább csökkentheti az ügyfeleik a bizalmát.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés