Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem csiripelnek az EU politikusai

Dotkom

Nem csiripelnek az EU politikusai

Míg az amerikai Kongresszus képviselői már a laptopjuk mögül csevegnek az Egyesült Államok lakosaival, az EP-képviselők továbbra sem használják ki az internet nyújtotta kampánylehetőségeket, állítja a Fleishman-Hillard által közzétett felmérés. A digitális politika segíthet a választókat aktívan bevonni a kampányba, ahogyan azt az iskolapéldává vált Obama-kampány is bizonyította – írja az EurActiv.hu.

A Fleishman-Hillard adatai szerint az EP-képviselők 75 százaléka használja a honlapját a választókkal való kapcsolattartás eszközeként, ugyanakkor csak 51 százalék, tehát alig több mint a fele látogat legalább hetente egyszer blogokat. A döntő többségük (kétharmaduk) pedig soha életében nem hallott még a Twitter közösségi hálózatról.

“Az EP-képviselők nagy többsége használja az internetet, és minden bizonnyal megihlette őket Barack Obama sikere, de túl sokan hiszik továbbra is azt, hogy a digitális eszközök kevésbé hatékonyak, mint a kommunikáció hagyományos csatornái, a televízió és az újságok.” – mondta James Stevens, a Fleishman-Hillard digitális szolgáltatásokért felelős alelnöke.

“Úgy vélem ugyanakkor, azt is el kell ismerni, hogy az ilyen eszközökhöz hasonlóan, az EP-képviselők is nagy utat tettek meg az elmúlt öt évben. Öt évvel ezelőtt, 2004-ben a Twitter és a YouTube még nem létezett, a Facebook-ot pedig csak amerikai egyetemi hallgatók használták” – magyarázta Stevens.

A felmérés szerint az Európai Szocialisták Pártja (PES) az EP minden más politikai csoportjánál előrébb jár az online technológiák használatában, több képviselő is használja a Facebook, a Flickr, a Twitter vagy a Digg online szolgáltatásait.

A Fleshman-Hillard szakértői szerint az európai képviselők hamarosan felzárkóznak, ugyanakkor biztosak benne, hogy erre már csak az EP-választások után kerül sor, hiszen addig már egy hónap sincs hátra (június 4-7.), írja az EurActiv.hu.

A felmérés szerint az EP-képviselők java tervezi, hogy az online eszközöket is használni fogja. A közösségi hálózatok, a személyes blogok a html hírlevelek, a social media sajtóközlemények, vagy az online videók egytől-egyik alkalmasak politikai kampánycélokra is. Az EP-képviselők mintegy fele a következő években tervezi, hogy átáll a Web 2.0-ás megoldásokra, állapította meg a felmérés.

“A korai alkalmazók viselkedése igen hasonlít Howard Dean szenátoréhoz, aki 2004-ben a demokraták jelölését kívánta megszerezni. Az ő kampánya vetette el a magokat, melynek termését Barack Obama későbbi sikeres online kampánya learatta. Ehhez hasonlóan a korai alkalmazók képviselik a jövőt. Ha ezen eszközök használatát már most elsajátítják, jelentősen javíthatnak a választási eredményeiken a nem túl távoli jövőben.” – mondta Bill Black, a Fleishman-Hillard közkapcsolati osztályának vezetője Washingtonban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés