Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem ajánlja a közösségi oldalakat az izraeli titkosszolgálat

Dotkom

Nem ajánlja a közösségi oldalakat az izraeli titkosszolgálat

A Sin Bét belbiztonsági szolgálat felszólította az izraeli netezőket, hogy ne adjanak ki magukról személyes adatokat a világhálón, adta hírül az SG.hu.

A nem ajánlott információk listáján található a név, a lakcím, és a telefonszám. A Sin Bét illetékesei szerint amennyiben a közösségi oldalakon megjelennek ezek az információk, az komoly biztonsági kockázatokat vet fel. A terrorista szervezetek ezeken az oldalakon próbálnak kapcsolatba lépni izraeli polgárokkal. A megkeresett személyeknek több esetben pénzt ajánlottak fel a bizalmas információkért cserébe. Ez hazaárulást jelentene, ráadásul arra is esélyt teremt, hogy elrabolják az illetőt, a pénz átadásakor.

A titkosszolgálat szerint a terroristák figyelemmel követik az Izraeli Védelmi Erő (IDF) katonái által rendszeresen látogatott honlapokat és fórumokat. Itt információkat akarnak szerezni a fegyveres erők támaszpontjairól, védelmi rendszereiről. Korábban számos botrány robbant már ki a neten található információk miatt, például a Facebookon a hadsereg több tucat, akár több száz létesítményének fotója található meg, írja az SG.hu.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés