Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem a közösségi portálok veszélyeztetik a fiatalokat

Dotkom

Nem a közösségi portálok veszélyeztetik a fiatalokat

Ugyanazokkal a veszélyekkel találja szemben magát egy fiatal egy közösségi oldal használata során, mint a való világban. Nem a rájuk leselkedő rosszindulatú felnőttek jelentik a legnagyobb veszélyforrást, hanem a többi tinédzser, ráadásul a legtöbb fiatal saját viselkedésével is hozzájárul ahhoz, ha komoly gondba kerül – írja az SG.hu.

A Harvard Egyetem és Berkman Internetes és Közösségi Központja által készített tanulmány szerint a közösségi oldalak használata során azok a fiatalok vannak a legnagyobb kockázatnak kitéve, akiknek az élet más területein is problémáik vannak. Erre pedig nem lehet technológiai megoldást találni a tartalomszűrő, vagy pedig személyiségazonosság megállapítására alkalmas szoftverek önmagukban nem adnak válaszokat a szociális problémákra. A szülőknek, a tanároknak és a tinédzsereknek közösen kellene megoldania a nehéz helyzeteket.

A közösségi oldalakat korábban számos támadás érte, mert megkönnyíthetik, hogy szexuális bűnözők kapcsolatba lépjenek fiatalokkal és a feltételezést igazoló tanulmányok is születtek már – írja az SG.hu informatikai híroldal.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés