Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nagy-Britanniából vezényelhették a koreai támadást

Dotkom

Nagy-Britanniából vezényelhették a koreai támadást

Nagy valószínűséggel az Egyesült Királyságból indíthatták a múlt heti támadásokat amerikai és dél-koreai honlapok ellen, egy vietnámi biztonsági szakértő szerint.

Az eredmények ellentmondanak az érintett országok vizsgálatainak, akik szerint Észak-Korea állhat az ügy hátterében. A biztonság szakértők nem igazán értettek egyet ezzel a megállapítással, amely zárt ajtók mögött született, és bizonyítékokkal nem támasztották alá.

Az elnök hivatala, a védelmi minisztérium, és a nemzetgyűlés honlapjait egy rosszindulatú szoftver lehetetlenítette el folyamatos hozzáférési kérelmeivel, ami hagyományos elérést ellehetetlenítette, tette közzé Dél-Korea Kommunikációs Bizottsága. “A támadás nagymennyiségű káros forgalom generálásával operált néhány oldal ellen, lelassítva, vagy összeomlasztva azokat”. Néhány kormányzati oldal és online áruház oldala még szerdán is működésképtelen maradt. Amerikában a Pénzügyminisztérium, a titkosszolgálat, a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság, és a Közlekedési Minisztérium oldalait bénították meg. Az amerikai szolgáltatás-kimaradás ügyét ismerők szerint az elérhetetlenség hossza szofisztikált támadásra vall.

A fertőzött számítógépek 3 percenként véletlenszerűen kapcsolatot teremtettek 8 szerverük egyikével, hogy utasításokat kapjanak, mondta el Nguyen Minh Duc, vezető biztonsági szakértő a Bach Khoa Internetwork Security (Bkis) cégnél. A Bkis elmondása szerint sikeresen átvette az irányítást a 8-ból két szerver felett, és így sikerült felderítenie a támadó hálózatot, és a fő szervert. Ez a gép a 195.90.118.x tartományban található, ami a brit Global Digital Broadcast céghez van bejegyezve. “Ezen információk alapján már nagyon valószínű, hogy megtalálhatjuk a hackert”, mondta el Nguyen.

A logfájlok vizsgálata alapján a támadáshoz 166 908 PC-t vettek igénybe 74 országból, ami jóval nagyobb szám, mint amire a több cég utalt. A legtöbb fertőzött számítógép Amerikában, Kínában, Japánban, Kanadában, Fülöp-szigeteken, Angliában, és Vietnámban található, írta mge a Yahoo! News.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés