Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft és Novell közös virtualizáció

Dotkom

Microsoft és Novell közös virtualizáció

A Microsoft Corp. és a Novell Inc. bemutatta közös virtualizációs megoldását, amelyet a vegyes forráskódú környezetet használó ügyfelek számára optimalizáltak. A közös ajánlat tartalmazza a Novell SUSE Linux Enterprise Server rendszerét, amelyet úgy állítottak be, hogy optimalizált vendégrendszerként fusson a Windows Server 2008 Hyper-V operációs rendszeren.

Az ajánlatot a két vállalat partnerei is támogatják, például a Dell Inc., aki a Massachusetts állambeli Cambridge-ben található közös együttműködési laborban fogja tesztelni és értékelni a Microsoft és a Novell közös megoldását. Az ajánlat az első olyan átfogó, teljes mértékben támogatott és optimalizált virtualizációs megoldás, amely a Windows és Linux környezet közötti átjárhatóságot teszi lehetővé az ügyfeleknek.

Az új ajánlati csomag jelentős előrelépést jelent a Microsoft és a Novell közti együttműködés és annak üzleti modellje szempontjából. Az együttműködési megállapodást 2006 novemberében jelentették be, és célja a SUSE Linux Enterprise és a Microsoft Windows közötti zökkenőmentes együttműködés, így a nyílt és zárt forráskódú szoftverek közti szakadék áthidalása. Ez az első olyan virtualizációs megoldás, amelyet a két vállalat együtt fejlesztett a közös együttműködési laborban. A termék virtuális számítógép-adaptereket tartalmaz, amelyekkel a SUSE Linux Enterprise Server optimalizált vendégrendszerként futhat a Windows Server 2008 Hyper-V rendszeren, így optimális teljesítményt nyújthat.

A Microsoft és a Novell közti együttműködést úgy alakítottuk ki, hogy megfeleljen partnereink és ügyfeleink informatikai igényeinek, és olyan megoldásokat szállítsunk, amelyek támogatják ügyfeleink vegyes forráskódú környezetét – mondta Bob Kelly, a Microsoft kiszolgálók és eszközök üzletágának kiszolgáló-infrastruktúrák értékesítésével foglalkozó alelnöke. A Microsoft által kifejlesztett hypervisort használó, vegyes forráskódú környezettel rendelkező ügyfeleink számára ez a virtualizációs megoldás a választás lehetőségét biztosítja.

Emellett a Novellel való együttműködés révén azok a partnerek is egyszerűen megkezdhetik a fejlesztést, akiknek többplatformos hypervisor megoldásra van szükségük – tette hozzá Kelly.

Az új ajánlat mögött több mint 18 hónapnyi technológiai együttműködés áll. A közös munka célja, hogy a Microsoft és a Novell kielégíthesse azon ügyfelei igényeit, akik egy kiváló teljesítményű, egyszerűen telepíthető, ellenőrzött és támogatott virtualizációs megoldást szeretnének. A közösen létrehozott megoldást teljes mértékben támogatja a Microsoft, a Novell és a programban részt vevő értékesítési partnerek, többek között a Dell, az Insight, a New York-i Computer Integrated Services Company (CIS), a Continental Resources Inc., a Total Tec Systems Inc. és a 21Vianet. A Dell az egyetlen jelentős rendszerszállító, aki részt vesz a programban, és webhelyén, a http://www.dell.com/novell címen a Dell PowerEdge blade kiszolgálókon és rackbe szerelhető rendszereken végzett érvényesítéssel kapcsolatos frissített referenciainformációkat tesz közzé.

A virtualizáció radikálisan leegyszerűsíti az informatikai rendszereket, nagyobb rugalmasságot biztosít és lehetővé teszi, hogy ügyfeleink a karbantartás helyett az innovációra fordítsák erőforrásaikat – mondta Rick Becker, a Dell Product Group szoftverekért és megoldásokért felelős alelnöke. A Microsoft és a Novell új, közös fejlesztésének támogatásával egy optimalizált, gyorsan és egyszerűen telepíthető megoldást biztosíthatunk a Linux és Windows környezetet működtető ügyfeleinknek – tette hozzá Becker.

Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a Microsofttal és értékesítési partnereinkkel együtt bemutathatjuk ezt az új virtualizációs megoldást, amely kiváló példa a folyamatos technológiai és üzleti együttműködésre – mondta Roger Levy, a Novell alelnöke és nyílt forráskódú platformokért felelős részlegének vezérigazgatója.

Együtt olyan drasztikus költségcsökkentési és üzletfejlesztési lehetőségeket kínálunk ügyfeleinknek, amelyekkel kihasználhatják a SUSE Linux Enterprise Server páratlan előnyeit a Hyper-V vendégrendszereként. A Novell – a kiszolgálóvirtualizáció-érvényesítési program egyik alapító tagja – szorosan együttműködött a Microsoft szakembereivel a különböző virtualizációs megoldásokon, így a SUSE Linux Enterprise Server teljes mértékben támogatott és optimalizált operációs rendszerként futhat a Windows Server 2008 Hyper-V alatt – tette hozzá Levy.

A Novell és a Microsoft közös virtualizációs megoldása ismét bizonyítja, hogy a két vállalat képes beváltani és be is váltja együttműködési ígéreteit. Az ajánlati csomag egyértelműen kedvező az értékesítési partnerek számára, akik így egy teljes mértékben támogatott és optimalizált virtualizációs megoldást kínálhatnak a vegyes forráskódú, Linux és Windows környezetet egyaránt üzemeltető ügyfeleiknek – mondta Janet Waxman, az IDC hardverértékesítésekkel és partnerkapcsolati együttműködésekkel foglalkozó alelnöke.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés