Connect with us

technokrata

Megtámadták az angol titkosszolgálat honlapját

Dotkom

Megtámadták az angol titkosszolgálat honlapját

Számítógépes bűnözők megtámadták az MI5 honlapját, és megpróbáltak hozzáférni az oldal felhasználónak az adataihoz.

Számítógépes bűnözők megtámadták az MI5 brit titkosszolgálat honlapját, és elképzelhető, hogy vírusokat telepítettek az oldal felhasználóinak a gépére, adta hírül a Daily Express. A szervezet szóvivője elismerte, hogy voltak kisebb problémák az MI5 oldalának a keresőjével, de állítása szerint a titkosszolgálat honlapja rendkívül biztonságosan működik.

Petrick Mercer brit parlamenti képviselő, az angol parlament terrorizmus ellenes bizottságának a tagja szerint rendkívül aggasztó, hogy bizalmas információkhoz férhettek hozzá a hackerek az oldalon keresztül. “Az MI5 az Al-Kaidában és más terrorszervezetekben dolgozó ügynökeit is leleplezheti egy ilyen támadás.”- nyilatkozta a képviselő.

Tavaly több mint ezer angol honlapot fertőztek meg egy Asprox nevű vírussal, köztük kormányzati szervek és egészségügyi intézmények oldalait is, és elképzelhető, hogy a titkosszolgálat honlapja egy hasonló támadásnak esett áldozatul. Az Asprox által megfertőzött honlapok olyan vírusokat töltenek le a látogatóik gépére, melyek lehetővé teszik a hackerek számára, hogy hozzáférjenek a gépen tárolt bizalmas adatokhoz. Sok felhasználó csak akkor veszi észre, hogy a vírus megfertőzte a gépét, amikor pénz tűnik el a számlájáról.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin