Connect with us

Hirdetés

technokrata

Meglódultak a spamek

Dotkom

Meglódultak a spamek

A Panda Security megfigyelései alapján a spam egy speciális formája, az ún. ndr-spam mintegy 2000%-os növekedést produkált az év korábbi szakaszához képest.

Augusztustól rendkívüli módon megugrott a magukat non-delivery reportnak, vagyis az e-mail kézbesíthetetlenségét jelző automatikus visszaigazolásnak álcázó spamek aránya: az év korábbi szakaszához képest mintegy 2000%-kal több ilyen jellegű üzenet érkezett az e-mail fiókokba.

A címzett egy kézbesíthetetlenségi üzenetet kap egy levélről, mint az gyakran előfordul – magyarázta Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. – Maga a visszajelzés legitim, , tehát tényleg a szerver küldte, a levél, aminek kapcsán érkezett, azonban hamis. A felhasználó látja, hogy egy levele nem ért célba; ott van egy csatolt fájl is, amire viszont kíváncsi lesz, megnyitja, és a fertőzés már meg is történt.

A Panda szakemberei óva intenek mindenkit attól, hogy ilyen jellegű fájlokat megnyisson – a legtöbb fertőzés általában figyelmetlenség, vagy túlzott kíváncsiság miatt jut be a gépekre.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés