Connect with us

Hirdetés

technokrata

Követ-tag lett a Sharp hazai fiókirodája

Dotkom

Követ-tag lett a Sharp hazai fiókirodája

A Sharp hazai képviselete 2009 júniusában csatlakozott a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért nevű szervezethez, amely kezdeményezés céljai közt szerepel a környezetkímélő és a fenntartható fejlődés szempontjából legjobb termékek, szolgáltatások piaci elterjedésének támogatása.

A Sharp Electronics (Europe) GmbH Magyarországi Fióktelepe 2008-ban kezdte meg hazai működését és a csatlakozással is igyekszik illeszkedni az anyavállalat “szuperzöld” stratégiájához.

A környezetvédelem és a környezetbarát technológiák irányában elkötelezett Sharp számára fontos a vállalati működés és a környezet harmóniája. A cég összes európai termelő egysége, illetve újabb termékei szinte kivétel nélkül megfelelnek az Európai Unió ISO 14001 szabványának. A Sharp legújabb Japánban található gyártó egységei, a kameyamai, illetve a 2010-ben elkészülő sakai üzemek egyedülállóan környezetbarát létesítmények: károsanyag-kibocsájtásuk nulla, illetve a működéshez szükséges energia nagy részét is helyben termelik meg megújuló energiaforrások kihasználásával. Ezen letétemények mind illeszkednek a Sharp “szuperzöld” környezeti stratégiájába (Sharp Super Green Strategy).

A Sharp komolyan gondolja, hogy a környezettudatosság, a környezeti terhelés elengedhetetlen csökkentése mellett, versenyelőnyhöz juttatja a cégeket, szervezeteket. Éppen ezért tartja fontosnak a KÖVET Egyesülethez való csatlakozását. A KÖVET nem nyereségorientált, a kormányzattól és érdekcsoportoktól függetlenül működő, kiemelten közhasznú társadalmi szervezet. 1995 októberében alapította 23 vállalat, a tagok száma azóta folyamatosan nő. Létrejöttének fő célja a különböző szervezetek segítése a fenntartható fejlődés útján. Ezen belül a vállalatok és más szervezetek környezeti felelősségének erősítése, a környezettudatos vállalatirányítás gyakorlati ismereteinek és tapasztalatainak népszerűsítése, a tisztább termelés terjedésének támogatása, a társadalmilag felelős vállalati gondolkodásmód terjesztése.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés