Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kína nem fél az Internettől

Dotkom

Kína nem fél az Internettől

Kína nem fél az Internettől, közölte a kínai külügyminisztérium kedden. Ennek ellenére az országban nem elérhető a YouTube videomegosztó site.

Elérhetetlenné tették hétfőn a késő esti órákban a kínai felhasználók számára a YouTube videómegosztó portált. A kínai kormányzó kommunista párt erőteljesen szűri az internetes tartalmakhoz való hozzáférést, írja a Reuters.

Sok embernek lehet az a benyomása, hogy a kínai kormány tart az Internettől, valójában épp az ellenkezője igaz, közölte Qin Gang, a külügyminisztérium szóvivője újságírói kérdésre válaszolva. Qin közlése szerint Kínában 300 millió internet-felhasználó van, és az általuk írt 100 millió blog is arra enged következtetni, hogy Kína internet-politikája nyitott, de néhány szabályra azért szükség van nemzetbiztonsági érdekek miatt. Majd hozzátette, hogy nem tud arról, hogy a YouTube be lenne tiltva.

Március elején már korlátozták a YouTube elérését, mivel ekkor volt az évfordulója a tibeti szerzetesek tüntetéseinek, melyek a kínai elnyomás ellen irányultak. A kínai kormány január elején bejelentett web-tisztító akciójában több száz oldalt bezárt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés