Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kína legyőzheti az Egyesült Államokat elektronikus kémkedésben

Dotkom

Kína legyőzheti az Egyesült Államokat elektronikus kémkedésben

Kína egy évtizede döntött úgy, hogy nagyobb hangsúlyt fog fektetni az elektronikus hírszerzésre, mert ezen a területen vetélytársa lehet az Egyesült Államoknak.

Wei Jincheng katonai stratéga 1996-ban írta meg, hogy az internet segítségével rengetegen részt vehetnének a harcokban anélkül, hogy kilépnének a lakásukból. Mint az felismerték, Kína nem veheti fel a versenyt az USA-val konvencionális hadviselésben, Mr Wei megjósolta, hogy az ország 300 millió netezője átváltoztatható lesz egy hacker hadsereggé.

Elképzelését a legmagasabb parancsnoki szinten is átvették. Wang Pufeng vezérőrnagy, a Pekingi Katonai Akadémia egykori stratégia igazgatója megemlítette, hogy a közeljövőben az információs hadviselés lesz meghatározó a háborúkban.

Az elmúlt években több kínai próbálkozás is történt a Pentagon gépeinek megfigyelésére, de támadások érték Angliát, Japánt, illetve Tajvant is. Kína egy amerikai műholdat is megpróbált működésképtelenné tenni lézerekkel, írta meg a Telegraph.

Amíg egy hagyományos csapatmozgást elég egyszerűen ki lehet mutatni, az elektronikus hadviseléssel egészen más a helyzet, jegyezte meg egy, a témával foglalkozó könyv szerzője. Egy kisebb hatalom is nagy csapást tud mérni egy erősebb félre, egy jól időzített elektronikus támadással.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés