Connect with us

Hirdetés

technokrata

Készül a Firefox.next

Dotkom

Készül a Firefox.next

Már dolgoznak a Firefox böngésző következő verzióján. A fejlesztők szerint gyors és testreszabható lesz a következő Firefox ami a webes alkalmazásokat is jobban támogatja majd az elődjénél – írja az SG.hu.

Firefox.next néven fogja kiadni a Mozzila alapítvány az új böngészőjét. Az új verzió száma elvileg 3.6-os lesz, igaz, ez később változhat, a projekt neve pedig Namoroka. A fejlesztőknek öt alapvető célkitűzésük van. Az első a sebesség növelése, a második a testreszabhatóság, a harmadik a feladatokon alapuló navigáció, a negyedik a webes alkalmazások jobb támogatása, míg az utolsó az operációs rendszerekkel való szorosabb kapcsolat.

A Firefox.nextben még inkább elmosódhat a webes és az asztali alkalmazások közötti határvonal. A webes programok használatakor gyakorlatilag teljesen mindegy lesz, hogy valaki éppen online vagy offline módban van-e. A felhasználói interfész az eddigieknél jobban fogja támogatni az adatok honlapokhoz való továbbítását és képes lesz egész oldalakat webes alkalmazásokként tárolni. A szoftver még jobban hasonlít majd az operációs rendszerre, és készül hozzá az Aero felületet használó Windows-téma is. A Firefox.next várhatóan egy éven belül jelenik meg – derül ki az SG.hu cikkéből.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés