Connect with us

technokrata

Katonai adatok szivárogtak ki a Facebookon

Dotkom

Katonai adatok szivárogtak ki a Facebookon

Figyelmeztették az Afganisztánban állomásozó dán katonákat, hogy ne a Facebook közösségi oldalon tárgyalják meg a hadműveleteket – közölte a dán fegyveres erők parancsnoksága.

Ahogy mi is arra használjuk a technológiai adottságokat, hogy kifürkészzük a tálibok terveit, butaság lenne azt gondolni, hogy ők nem ugyan ezt próbálják meg velünk megtenni – közölze Kim Astrup, a hadsereg vezérezredese. A hadseregnek arról van tudomása, hogy az információkhoz harmadik személyek is hozzáfértek, ám az ezredes nem közölte, hogy kik.

Astrup szerint a katonák barátokkal és családtagokkal történő információ-megosztása veszélyezteti a küldetéseket. Majd hozzátette, hogy a hadsereg nem tiltja meg a Facebook és egyéb közösségi oldalak használatát, mivel a csapatok jólétéhez hozzátartozik a családtagokkal és a barátokkal való kapcsolattartás, csak arra biztatjuk őket, hogy használják a józan eszüket.

Dánia közel 700 tagú NATO-különítményt küldött Afganisztánban, főként a délnyugati tartományban, Helmandban állomásoznak. A misszió kezdete óta 25 dán katona vesztette életét, írja a Yahoo.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin