Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jövőre jobban figyel az NHH a netszolgáltatókra

Dotkom

Jövőre jobban figyel az NHH a netszolgáltatókra

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) közzétette 2010-es piacfelügyeleti tervét, amelyben kiemelt feladatként szerepel az internetszolgáltatók által a le- és feltöltési sebesség lassításának illetve korlátozásának vizsgálata, az árukapcsolás ellenőrzése, az egyedi előfizetői szerződések vizsgálata, a hibaelhárítás, az emelt díjas számok használatának, valamint a roamingrendeletben előírt kötelezettségek betartásának ellenőrzése.

A hatóság a piacfelügyeleti tevékenység keretében figyelemmel kíséri a hírközlési piac változásait, elemzi azokat, és ha szükséges jogalkotási lépéseket kezdeményez. A piacfelügyeleti tevékenység részeként ellenőrzi a szolgáltatások minőségét, a fogyasztók érdekeit védő garanciális szabályok érvényesítését, és többek között a hírközlési végberendezések forgalmazását is. A piacfelügyeleti terv tartalmazza az NHH Tanácsa által hozott határozatok betartásának ellenőrzését is.

Az NHH a hatósági ellenőrzések keretében jogsértés feltárása esetén a fokozatosság elvét betartva felhívás kiadásával nyújt lehetőséget arra, hogy a szolgáltatók önkéntes jogkövetéssel tegyenek eleget az elektronikus hírközlésre vonatkozó szabályokban foglaltaknak. Amennyiben a hatóság megállapítja, hogy a felhívásokban foglaltaknak az érintettek nem tettek eleget, hivatalból piacfelügyeleti eljárást indít és jogszabályban meghatározott szankciót alkalmaz.

Az NHH a piacfelügyeleti tevékenysége keretében 2008-ban 215 bírságoló határozattal 206,3 millió forint, 2009 első félévében 170 bírságoló határozattal 91 millió forint bírságot szabott ki.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés