Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jön az új kiberfőnök a Fehér Házba

Dotkom

Jön az új kiberfőnök a Fehér Házba

Barack Obama amerikai elnök várhatóan két héten belül kinevezi a Fehér Ház kiberbiztonsági koordinátorát. A legnagyobb esélye Frank Kramernek van, aki Bill Clinton alatt volt védelmi miniszter-helyettes – állítják név nélkül nyilatkozó források.

Aneesh Chopra a Fehér Ház műszaki igazgatója egy szerdai konferencián bejelentette, hogy már több jelöltet is meginterjúvolt és a közeljövőben ki is nevezik a koordinátort. Még augusztusban mondott le osztjáról a Fehér Ház kiberbiztonsági vezetője, Melissa Hathaway, aki elmondta, hogy személyes okok miatt távozik, és visszatér a magánszektorba.

Az egykori stratégát idén februárban nevezték ki, hogy felügyelje a nemzeti kiberbiztonsági tevékenységet. Az utóbbi évek során szinte az összes amerikai kormányzati és katonai hálózatra bejutottak hackerek.

Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke elődeinél nagy hangsúlyt fektet a kiberbiztonságra. Májusban Obama bejelentette az amerikai számítógép-hálózatokat a kibertámadások ellen védő tervezett lépéseket. Egy, a Fehér Házban sézkelő kiberbiztonsági hivatal létrehozását jelentette be, továbbá, hogy személyesen jelöli ki a kiber-cárt, a hivatal élére.

Melissa Hathaway korábban egyértelmű befutónak tűnt a pozícióra, miután februárban kinevezték a Nemzetbiztonsági Hivatal Tanácsának kiberbiztonsági igazgatójává választották. Az utódját a Fehér Ház még nem nevezte meg.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés