Connect with us

Hirdetés

technokrata

Idén már 500 millió dollár lesz a Facebook bevétele

Dotkom

Idén már 500 millió dollár lesz a Facebook bevétele

A Facebook igazgatótanács tag Marc Andreesen szerint a cég bevételei idén meghaladják már elérik az 500 millió dollárt, és 5 éven belül bőven a egymilliárd fölött járnak majd.

Ha a cég egy kicsit erősebben dolgozott volna a hirdetéseladáson, mondta el Andreesen egy interjúban, akkor már most is egymilliárd dollár fölötti bevételnél tartanának. Azonban a Facebook a tradicionális hirdetési megoldásokat háttérbe szorítva, a közösségi élménybe integrált kísérleti reklámokkal próbálkozik, amit akár a Facebook Connect-ben résztvevő külsős oldalakat is bevonhatja, melyekből már több mint 10 ezer van.

A jelenlegi első számú közösségi oldalnak saját virtuális pénzneme is van, amit egyelőre csak a Gift/Ajándék alkalmazásban lehet használni. Valamikor a nem túl távoli jövőben ezt a fizetőeszköz használatát elérhetővé tehetik a közösségi oldal API-ját használó külső fejlesztőknek is, ami a tranzakciós díjakkal együtt jelentős bevételi forrást nyújthatna a cégnek.

Andreessen, aki a Netscape alapítója volt, egyik jelenlegi projektje a közösségi oldal építő Ning, amit a Galaktika magazin online közösségi tere is használ. A Facebookhoz it-nek még csak egy éve a tagja, Mark Zuckerberg személyes meghívására csatlakozott, írta meg a CNET.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés