Connect with us

technokrata

Idén is támogatja a beteg gyerekeket a KÜRT

Dotkom

Idén is támogatja a beteg gyerekeket a KÜRT

A KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. a korábbi évekhez hasonlóan a karácsonyi ajándékozásra szánt összeget idén is jótékony célra ajánlotta fel.

A vállalat dolgozói, ügyfelei, valamint partnerei döntötték el 2008-ban is, hogy az ez évi keret mely intézményhez vándoroljon. A megannyi rászoruló közül idén a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány vihet gyógyító nevetést a beteg gyermekeknek a KÜRT jóvoltából.  Az adományt Kmetty József, a cég vezérigazgatója adta át ma délután az alapítvány ügyvezető igazgatójának, Rékay Ágnesnek a bohócdoktorok és a seregnyi kisbeteg jelenlétében, a budapesti Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központban.

A hazai informatikai piac kiemelkedő vállalkozása ismét hozzájárult ahhoz, hogy néhányan kicsit könnyebb szívvel, több mosollyal ünnepelhessék a karácsonyt. A KÜRT Zrt.-nél immáron két évtizede hagyomány a jótékony célú támogatás. Idén is számos alapítvány került abba a széles közönséget megmozgató szavazásba, amelyet a vállalat írt ki a támogatásra érdemes intézmény kiválasztására. 2008-ban a Piros Orr Bohócdoktor Alapítvány kapta a legtöbb voksot.  A KÜRT évek óta dolgozói, ügyfelei és partnerei segítségével dönti el, hogy a temérdek rászoruló alapítvány közül ki kapja a cég támogatását. Az idén már közel félezer szavazó élt azzal a lehetőséggel, hogy beleszóljon az adomány sorsába.

A Piros Orr Bohócdoktor Alapítvány a támogatásból 3 hónapon keresztül gyógyító erejű kacagást visz a beteg gyerekeknek. Erre különösen nagy szükség van a decemberi, illetve karácsonyi időszakban, hiszen ilyenkor az ünnepeket kórházban töltő gyermekek számára még fontosabb a bohócdoktorok látogatása és vidámságpirulái. Szám szerint ugyan kevesebben vannak a kórházi osztályokon ebben az időszakban, ám akiknek bent kell tölteniük az ünnepeket (súlyos betegségük vagy nehéz szociális körülményeik következtében), azoknak karácsonykor még több törődésre, odafigyelésre van szükségük. Ebben próbálnak segíteni a bohócvizitek, amelyek a szülői és orvosi visszajelzések alapján rendkívül pozitív hatással vannak a beteg kicsikre.

A KÜRT Zrt. vezérigazgatója, Kmetty József a Haller utcai Gottsegen Gyermekszív Központban adta át a támogatásra szánt összeget az alapítványnak, amely által a bohócdoktorok negyedévig tudják biztosítani a kisbetegek mosolyát. Az első látogatáson a KÜRT munkatársai is részt vettek, és a bent fekvő gyerekeknek apró ajándékokkal, játékokkal kedveskedtek. A vállalat a szavazásban résztvevő ügyfeleinek jelképes ajándékot készített, a girincsi Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Diákotthon halmozottan hátrányos helyzetű lakóinak aktív közreműködésével. A girincsi otthont a KÜRT 2006-ban támogatta először, és azóta is szoros kapcsolatot ápol velük.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin