Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hatszázezren torrenteznek Magyarországon

Dotkom

Hatszázezren torrenteznek Magyarországon

Az Egyesült Államok Kereskedelmi Kamarája nyilvánosságra hozta a szerzői jog által védett szellemi termékek védelmének globális helyzetéről szóló éves jelentését. Magyarországon a szervezet szerint nem kiemelkedően magas a jogvédett tartalmakat fizetés nélkül letöltők száma, és körülbelül hatszázezren használják a fájlmegosztó alkalmazásokat – írja a HWSW.hu.

Az amerikai Kereskedelmi Kamara a szerzői jogsértésekről szóló, évente megjelenő jelentésben megfigyelt státuszt adott Magyarországnak, azaz nem a legrosszabb kategóriába sorolta az országot a kalózkodás mértéke alapján. Európában többek közt a lengyel az olasz és a svéd helyzetet ítélte a magyarországihoz hasonlónak az amerikai szervezet.

A jelentés megállapítja, hogy körülbelül hatszázezren használják a P2P hálózatokat Magyarországon, és jellemző a fizetős FTP szerverek használata is, bár ezeknek a száma csökkent a közelmúltban. A Kereskedelmi Kamara szerint a magyar rendőrség jó munkát végez a kalózkodás visszaszorítása érdekében, a hazai jogvédő szervezetek, mint például az Artisjus azonban nem működnek hatékonyan – derül ki a HWSW.hu cikkéből.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés