Connect with us

Hirdetés

technokrata

Felvásárlással kezdi az évet a Sun

Dotkom

Felvásárlással kezdi az évet a Sun

A Sun Microsystems, Inc. tegnap bejelentette a Q-layer nevű cég, publikus és magán számítási felhős (cloud computing) infrastruktúrák bevezetésével és menedzsment automatizálásával foglalkozó cég felvásárlását.

A belgiumi központtal működő Q-layer szervezetileg betagozódik a Sun Cloud Computing divíziójába, amely a számítási felhős technológiák, architektúrák és szolgáltatások fejlesztése és integrálása területén tevékenykedik.

A Q-layer technológiájával leegyszerűsödik a számítási felhők felügyelete, és a felhasználók gyorsan állíthatják rendszerbe, illetve telepíthetik az alkalmazásokat, ami fontos szerepet játszik majd a Sun nyilvános és magán számítófelhők létrehozására irányuló stratégiájában. Az üzletmenet szempontból kritikus folyamatokban a cégek egyre inkább a technológiára hagyatkoznak, így az adatközpont gyorsasága határozza meg alapjaiban a teljes vállalat rugalmasságát. A Q-layer szoftverei támogatják például a szerverszolgáltatások, tárhelyek, sávszélesség és alkalmazások azonnali kiosztását, így a felhasználók saját igényeiknek megfelelően méretezhetik számítástechnikai környezetüket.

“A Sun nyílt, hálózatközpontú arculata, valamint az optimalizált rendszerek, szoftverek és szolgáltatások együttesen adják a magán és nyilvános  számításifelhő-termékkínálat kritikus építőelemeit” – nyilatkozta David Douglas, a Sun Microsystems Cloud Computingért felelős alelnöke, majd így folytatta: “A Q-layer technológiája és szakértelme kibővíti a Sun termékkínálatát, ezzel pedig leegyszerűsíti a számítási felhők felügyeletét és az alkalmazások fejlesztésének sebességét.”

A számítási felhők használatával a számítási és adattároló erőforrások a világhálóra kerülnek át, ami hatékonyabb működést, jobb méretezhetőséget, valamint gyorsabb és könnyebb szoftverfejlesztést tesz lehetővé. A Sun a nyílt technológia, saját szakértelme és az ügyfelek saját cloud computing kiépítése, üzemeltetése és használata iránti elkötelezettsége miatt is ideális tanácsadó és partner olyan cégek számára, akik saját berkeikben cloud alapú infrastruktúrát kívánnak kiépíteni, valamint olyan vállalatok és szolgáltatók esetében is, akik nyilvánosan elérhető szolgáltatásokat kívánnak nyújtani saját ügyfeleiknek. A megállapodás részleteit nem hozták nyilvánosságra, mivel az ügylet nem befolyásolja a Sun üzleti teljesítményét.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés