Connect with us

Hirdetés

technokrata

Eltűnhet a GTS-Datanet a lakossági piacról

Dotkom

Eltűnhet a GTS-Datanet a lakossági piacról

A DSL-technológia hanyatlása, és az új amerikai tulajdonosok elképzelései miatt a GTS-Datanet kiszállhat az egyéni felhasználói piacáról. Az üzleti szolgáltatásokra fog a vállalat fókuszálni, illetve az öt különálló cég helyett egy regionális cégcsoporttá fog alakulni a GTS a jövőben – adta hírül a HWSW.

A GTS-Datanet anyavállalatát a GTS Central Europe-ot tavaly májusban vásárolta fel a Columbia Capitals, M/C Venture Partners illetve az Innova Capital által vezetett magánbefektetői csoport. Az amerikai tulajdonos az eddigi liberális szemléletét felváltotta egy sokkal szigorúbb hozzáállás. A tulajdonosok nem akarnak többé öt különálló céget látni, az elképzelésükben egy regionális cégcsoportot veszi át a régiek helyét.

A tulajdonosok új szemlélete alapján a GTS az üzleti szolgáltatások területére fog koncentrálni, ez azonban nem jelenti a magyarországi GTS-Datanet lakossági megszűnését, de bővítés egyelőre nem lesz. Erre a lépésre azért volt szükség, mert bár a lakossági üzletág termelhet még nyereséget, azonban a mobilinternet elterjedése és az optikai hálózat kiépítése egyre inkább elnyomja a DSL-t – közölte a HWSW.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés