Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ellopták a választók adatait

Dotkom

Ellopták a választók adatait

Több ezer szavazó adatait tulajdonították el az Egyesült Királyságban.

A St. Albans nevezetű városka tanácsházáról a napokban elloptak négy hordozható számítógépet, de ezúttal nem a hardverek eltulajdonítása, hanem a rajtuk tárolt adatok elvesztése jelenti a nagyobb problémát. Történt ugyanis, hogy az egyik notebookon több mint 14 ezer választópolgár személyes adatait tárolták: az egész pontosan 14673 szavazónak ezen a gépen volt elmentve a neve, címe, születési időpontja, aláírása és egyéb adata.

A 64 ezer lakosú város vezetői mindenképpen sajnálatosnak nevezték a történteket és egyben elnézést kértek a választópolgároktól. A legnagyobb hiba az volt, hogy hordozható, vagyis bármikor könnyen ellopható, vagy akár elhagyható számítógépeken tároltak ilyen kényes adatokat. Az információkat egyébként kétszintű biztonsági rendszer védi a laptopokon, de megfelelő hozzáértéssel könnyen ki lehet játszani ezeket a megoldásokat.

Szakértők szerint a választók adatai tökéletesen alkalmasak arra, hogy a bűnözők fiktív bankszámlákat hozzanak létre a segítségükkel. Az eset után belső vizsgálatot indítottak, az érintett szavazókat pedig levélben értesítik a történtekről.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés