Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyre kevesebben használják a Microsoft böngészőjét

Dotkom

Egyre kevesebben használják a Microsoft böngészőjét

Az Internet Explorer népszerűsége tovább csökkent januárban 0,6 százalékkal, a rivális böngészők közül azonban nem a Mozilla Firefox piaci részesedése növekedett a leggyorsabban, hanem az Apple Safarijáé. Egyelőre még nem világos, hogy az Internet Explorer 8 (IE8) fog-e tudni változtatni ezen a helyzeten – közölte a HWSW informatikai híroldal.

Az elmúlt hónapokban csökkent az internetezők körében az Internet Explorer használata, és ez januárban sem volt másként, 0,6 százalékponttal csökkent a böngészőnek a piaci részesedése. Az elmúlt egy évben a Microsoft termékének a népszerűsége 8 százalékot esett, míg a rivális böngészőket egyre többen használják. A legnépszerűbb változatlanul a Mozilla Firefox 3, az év első hónapjában a részesedését 21,5 százalékra növelte, igaz, ez egy hónap alatt mindösszesen 0,19 százalékos emelkedés.

Az elmúlt három hónapban a legtöbb új felhasználót vonzó böngésző az Apple saját szoftvere, a Safari volt, január végén 1,7 százalékkal többen használták ezt a programot, mint novemberben, a piaci részesedése, pedig jelenleg 8,3 százalék. A Google saját alkalmazása tartja a pozícióját, már két hónapja 1 százalék felett van a népszerűsége, egészen pontosan január végén ez a szám 1,12 százalék volt. Az Opera hónapok óta 0,7 százalékon stagnál – adta hírül a HWSW.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés