Connect with us

Hirdetés

technokrata

Digitális Festészeti Versenyt hirdetett a BPIX Alkotócentrum

Dotkom

Digitális Festészeti Versenyt hirdetett a BPIX Alkotócentrum

A BPIX Digitális AlkotóCentrum meghirdeti az IFI-2009 Digitális Festészeti Versenyt, melynek célja: a fiatalok által számítógépen alkotott digitális festmények bemutatása, ezzel a digitális festészet népszerűsítése és elismertségének növelése.

A verseny nyilvános, azon bármely 18 év alatti személy részt vehet alkotásaival. A digitális festmény témája kötetlen, azonban feltétel, hogy annak témája etikai szempontból ne legyen kifogásolható. A digitális festmények készülhetnek bármely grafikai programmal, irányzatban és stílusban, de nem lehetnek mozgóképi (flash, animáció) alkotások. Követelmény, hogy a beküldött digitális festmény a beküldő saját alkotása legyen.

A versenyen indulni csak olyan digitális festményekkel lehet, melyek díjazva még nem voltak, illetve még nem szerepeltek kiállításon. Egy alkotó legfeljebb 2 digitális festménnyel indulhat a versenyen. A verseny győztese, az első helyezett ,,Az Év Ifjú Digitális Festője 2009” címet nyeri el, melyhez díjként egy Wacom Bamboo A6 Wide méretű digitalizáló tábla és egy hozzá való 512 nyomásérzékelési szintű Wacom Bamboo digitális toll jár.

(Megtekinthető a BPIX Művészeti Webshopban.) Az első helyezett díja a tárgyjutalmon kívül, hogy az elektronikusan benyújtott digitális festményét realizálva, azaz giclée technikával vászonra kinyomtatva és kasírozva megkapja. Az első, második és harmadik helyezett alkotók versenyműveiket ingyenesen regisztrálhatják a DigitalArtCatalogue önkéntes nyilvános digitálisfestmény-katalógusba.

Versenyművet beküldeni a a versenyre való regisztrációt követően lehet. A regisztrációt követően minden jelentkezőnek e-mailt küldünk. Az ebben lévő adatok kitöltésével, majd pedig a levél visszaküldésével (Reply) lehet a versenyművet csatolt állományként megküldeni. Egy pályázó legfeljebb 2 digitális festményt küldhet be.

Nevezni JPG formátumú saját festmény – szükség szerint kicsinyített méretű – beküldésével lehet. Az egyes beküldésre kerülő képek mérete nem lehet több mint 2 MB és nem haladhatja meg az 1200×1600 pixel méretet. Beküldési határidő: 2009. május 31.

A festményeket az Artoris Műterem tagjaiból álló 3 tagú zsűri értékeli, a zsűri elnöke Orgoványi Gábor képzőművész. A zsűri döntését 2009. június 19-én teszik közzé a www.bpix.hu weboldalon, ill. minden pályázót e-mail útján is értesítenek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés