Connect with us

Hirdetés

technokrata

Böngésző a Google-tól

Dotkom

Böngésző a Google-tól

A Google útjára indítja a Chrome-ot, nyílt forráskódú böngészőszoftverét, amelynek célja, hogy egyszerűbbé és élvezetessé tegye az internetezést a világ bármely részén élő felhasználók számára. A béta verzió több mint 40 nyelven tölthető le.

Az internet kezdeti korszakában a weblapok leginkább szöveget tartalmaztak, azonban napjainkra a világháló egy olyan platformmá fejlődött, ahol a felhasználók együtt dolgozhatnak barátaikkal és kollégáikkal, dokumentumokat szerkeszthetnek, videókat nézhetnek, zenéket hallgathatnak, pénzügyeiket kezelhetik, és emellett még sok másra is lehetőségük nyílik. A Google Chrome a jelenkor követelményeinek megfelelően és a jövő alkalmazásait szem előtt tartva lett kifejlesztve.

“Elképzelésünk szerint a böngésző ablak az internetre, egy eszköz, ami a felhasználókat összekapcsolja kedvenc oldalaikkal és alkalmazásaikkal – és mi nem akarjuk eltakarni előlük a kilátást” – mondta Peresztegi Zoltán, a Google magyarországi képviselője. “Úgy, mint a klasszikus Google kereső, a Chrome egyszerű kezelőfelülete is egy kifinomult, napjaink világhálójára tervezett megoldást rejt.”

“Miközben eredetileg úgy véltük, hogy a Chrome alapjaiban különbözik az eddig ismert böngészőktől, rá kellett jönnünk arra, hogy a semmiből nem tudtuk volna megalkotni azt” – mondta Linus Upson, a Google mérnöki tevékenységekért felelős igazgatója. “A Google Chrome-ot más nyílt forráskódú projektekre építettük, és ezek jelentős mértékben hozzájárultak a böngésző technológiájához, miközben ösztönzőleg hatottak ránk.”

A Google Chrome nyílt forráskódú projektként indul útjára. A Google szándéka ezzel  a további funkciók kifejlesztése mellett az, hogy a jövő böngészőit a Chrome alapjául szolgáló technológiák piacra vitelével segítse.

A Google Chrome Windows operációs rendszerekkel kompatibilis változata a http://www.google.com/chrome honlapról tölthető le. A Mac- és Linux-felhasználók által használható verziók az elkövetkező hónapokban fognak megjelenni. A nyílt forráskódú Chromium projektet érintő további információkért látogasson el a www.chromium.org  weboldalra.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés