Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bizalmatlan betegektől tartanak az osztrák orvosok

Dotkom

Bizalmatlan betegektől tartanak az osztrák orvosok

Az Osztrák Orvosi Kamara (ÖAK) vezetője úgy vélte, hogy komoly negatív következményekkel járhat, hogy ha az internetszolgáltatóknak el kell tárolniuk a beteg-orvos beszélgetések adatait – írja az SG.hu.

Ugyan az Európai Unió igazságügyi miniszterei már 2006 februárjában megszavazták az egységes távközlési adattárolásról szóló tervezetet, de a vita azóta is tart az alkalmazásáról. Mivel az terrorizmus ellenes törvény kötelezővé teszi, bármilyen telefonbeszélgetés adatainak a tárolását, hatálya a betegek, illetve az orvosok közötti kapcsolatra és a beszélgetésekben elhangzó információkra is kiterjed, így ez komoly problémákat okozhat az egészségügyben. Legalábbis ezt állítja Walter Dorner, az Osztrák Orvosi Kamara elnöke.

Walter Dorner elmondta, hogy az új szabályok miatt sokan joggal tarthatnak attól, hogy illetéktelen kezekbe kerülhetnek a betegségükkel kapcsolatos adatok, és hogy ennek negatív hatása lehet a magánéletükre vagy a munkahelyi pozíciójukra. Különösen igaz ez az összetett pácienscsoportok, például a függő, a fertőző vagy krónikus betegségben szenvedő emberek esetében, akiket lehet, hogy adataik tárolása visszatart attól, hogy felvegyék a kapcsolatot az orvosukkal – derül ki az SG.hu informatikai hírmagazin írásából.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés