Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bajban a MySpace

Dotkom

Bajban a MySpace

A befektetési mágus Warren Buffet által birtokolt News Corp nem kommentálta a MySpace közösségi oldal dolgozói leépítésének hírét.

Az 1600 főt alkalmazó online közösségi oldal több mint 500 munkatársától válna meg költségcsökkentés címén – közölte a TechCrunch technológiai blog.

A MySpace a Fox Interactive Media szárnyai alá tartozik, mely most minden lehetőséget megvizsgál, hogyan javítsanak a működésen, struktúrán és teljesítményen. A MySpace korábbi sikerei ugyanis elhalványulni látszanak a Facebook és más közösségi oldalak tündöklése mellett.

A News Corp még 2005-ben vásárolta meg 580 millió dollárért a MySpace anyacégét. A felvásárlást szakértők Rupert Murdoch briliáns húzásának titulálták, mellyel kiszélesítette médiabirodalma digitális portfolióját. Azóta a hirdetési bevételek jelentősen lecsökkentek, az új közösségi site-ok, mint a Facebook és a Twitter pedig népszerűbbé váltak.

A keresési és hirdetési megállapodások, melyet a cég a Google-al kötött, 2010 júliusában lejárnak, a szerződések megújítása pedig igencsak kétséges. A MySpace évente 300 millió dollárt keresett az üzleten. Egyes Wall Street-i elemzők szerint esély sincs arra nézve, hogy a Google megújítsa az együttműködést, írja a Reuters.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés