Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ázsiában terjeszkedik az IBM

Dotkom

Ázsiában terjeszkedik az IBM

Az IBM kedden bejelentette, hogy megnyitotta pekingi üzleti analitikai központját, mely az ázsiai régió megrendelőit szolgálja ki, például a kínai kormánynak dolgozik.

A bejelentéssel az IBM egyértelműen jelezte, hogy az üzleti analitikai szektorban is világszinten gondolkodik. A mamutcég múlt héten jelezte, hogy felvásárolja az chicagói székhelyű SPSS analitikai szoftvereiről ismert vállalatot 1,2 milliárd dollár készpénzért.

Az amerikai vállalat részvényenként 50 dollárt fizet az SPSS-ért. Az IBM vezére, Sam Palmisano korábban is jelezte, hogy offenzívával válaszolnak a globális recesszióra, felvásárolnak és kutatás-fejlesztésbe fektetnek be. Palmisano elmondta, hogy szoftver-üzletben több mint kétszeresek a szolgáltatásokéhoz képest. Az IBM év végéig tervezi lezárni a tranzakciót.

Az IBM hasonló központok megnyitását tervezi Berlinben és Tokióban, valamint Londonban, New Yorkban, és Washington D.C.-ben, a későbbiekben pedig egy újabbak Kínában – áll a cég közleményében.

A kínai központ kezdetben a közlekedési-, vízügyi-, és elektromos hálózat-menedzsment szoftverekre fog összpontosítani. Az elemzőszoftverek egy része a kínai gazdaságélénkítő csomag (585 milliárd dolláros) megvalósulását fogja segíteni. A pekingi központ 300 alkalmazottal fog dolgozni, matematikusokkal, szoftverszakértőkkel, és további 300-al még szükség esetén tud bővülni, írja a Yahoo.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés