Connect with us

Hirdetés

technokrata

AZ IVSZ új elnökségében kiemelt szerepet kapott a szélessáv fejlesztése

Dotkom

AZ IVSZ új elnökségében kiemelt szerepet kapott a szélessáv fejlesztése

A válságból való kilábalásban és a digitális írástudatlanság csökkentésében szán kiemelt szerepet a szélessáv penetráció növekedésének az IVSZ.

Múlt héten megtartott elnökségi ülésén az IVSZ új struktúra létrehozásáról döntött, amely az érdekképviseleti szervezet szándékai szerint növeli a működés hatékonyságát és a válsággal sújtott gazdasági környezetben is adekvát választ ad az IKT szektor kihívásaira. Mindemellett az IVSZ a jövő stratégiai ágazataira koncentrál. Az egyik ilyen terület a hazai szélessávú internet penetráció növelése, ennek támogatásához az IVSZ elnökségében dedikált képviseletet kapott a téma Bóna Ákos elnökségi tag személyében.

“A gazdaság egészére kiterjedő válságból való kilábaláshoz és új növekedési pályák felállításához az egyik út a szélessávú infrastruktúra fejlesztésén keresztül vezet. Ehhez a hálózatokon igénybe vehető szolgáltatások mind szélesebb körű terjesztése és használatuk oktatása is szükséges. A szélessávú internet penetráció jelenlegi hazai szintjének növekedése azonnali pozitív hatásokat eredményezne a vállalkozások és a lakosság számára is. A digitális írástudás képességének “birtoklása” is kulcsszerepet játszik a versenyképes, tudásalapú gazdaság megteremtésében. Ma Magyarországon a lakosság mintegy 50 százaléka digitális írástudatlan, így ezen a téren is jelentős teendők várnak a piaci szereplőkre, a kormányzatra és a civil szférára egyaránt.”- mondta el Bóna Ákos, az IVSZ szabályozásért és szélessávért felelős elnökségi tagja, az IS Média Kft. ügyvezetője.

Az új elnökségi tag a szélessávú internet infrastruktúra egész országot lefedő kiépítésének felgyorsításán túl elengedhetetlennek tartja olyan korszerű tartalmak fejlesztését és megjelenését, amelyek elősegítik a távoktatás és a távmunka elterjedését, valamint az elektronikus közigazgatási szolgáltatások mind szélesebb körű alkalmazását. Folytatni kívánja az IVSZ gyakorlatát, és az erőteljes iparági lobby tevékenységet a kormányzati szereplőkkel közös tervezéssel és hatékonyabb együttműködéssel kívánja megvalósítani.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés