Connect with us

Az internet megeszi a tévét

Dotkom

Az internet megeszi a tévét

A News Corp., a világ egyik legnagyobb médiavállalatának elnöke szerint a világháló a nézőket és a hirdetőket is elcsábítja a tévéadóktól.

“Az internet felfalhat minket.”- mondta Peter Cherin a világ egyik legnagyobb médiavállalatának, a számos tévéadót és újságot üzemeltető News Corp.- nak az elnöke egy kaliforniai konferencián. Cherin szerint az emberek már nem hajlandóak ismétléseket nézni a televízióban, és a hagyományos média vállalatoknak, nagyobb figyelmet kell szentelniük az internetes megjelenésre és hirdetési felületekre, ha talpon akarnak maradni.

Az amerikai tévéadók ebben a hónapban kötik meg a reklámszerződéseket a szeptemberben induló időszakra, és elemzők szerint idén 15 százalékkal kevesebb bevételre számíthatnak hirdetésekből, mint egy évvel korábban, és kevesebb, mint nyolc milliárd dollár értékben fognak hirdetési időt vásárolni tőlük. Robert Murdoch a News Corp. alapítója szerint pedig a cég bevételei a helyi tévéreklámokból harminc százalékkal is visszaeshetnek júniusig. A hirdetések csökkenésében nagy szerepe van annak, hogy a televíziós reklámokra hagyományosan nagy összegeket szánó amerikai autógyártókat rendkívül érzékenyen érintette a válság.

A legnagyobb médiavállalatok egyébként már elkezdték az interneten is elérhetővé tenni a filmjeiket és a sorozataikat, a reklámbevételek növekedését is remélve a lépéstől. A Hulu a Fox és az NBC, a YouTube pedig az ABC bizonyos műsorait közvetíti online.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom