Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az internet irányításának átalakítását sürgeti az EU

Dotkom

Az internet irányításának átalakítását sürgeti az EU

Független nemzetközi szervezetté alakítaná az internet felsőbb szintű névtartományait felügyelő ICANN-t az Európai Unió médiaügyi és távközlési biztosa. A több millió honlap sorsáról döntő szervezet jelenleg az Egyesült Államok kereskedelmi minisztériumának az égisze alatt működik.

Az internetes címek felügyeletét egy több mint tíz éve alapított non-profit szervezet, az ICANN látja el. A szervezet az amerikai kereskedelmi minisztérium égisze alatt működik, az ICANN és a tárca közötti szerződés azonban szeptember 30-án lejár, és ez vitát indított el felügyelő szerv jövőjéről.

“Hosszú távon nem működhet, hogy egyetlen ország kormánya felügyeli egy olyan szervezet munkáját, ami döntéseket hozhat egy az internet működésével kapcsolatban. A világhálót több százmillió ember használja naponta, akik a világ különböző országaiban laknak.” – állítja Viviane Reding az Európai Unió médiaügyi és távközlési biztosa.

 Reding szeretné elérni, hogy egy független nemzetközi szervezetté váljon az ICANN, melynek felügyeletét a világ különböző kormányai által kijelölt 12 fős testület látná el. Ha javaslatait elfogadják, a világ államainak nagyobb beleszólása lesz az internet címek végződéseiről szóló vitába, vagy bizonyos, az internetes biztonságával összefüggő kérdésekbe. Az Európai Unió végrehajtó szerve szerdán nyilvános vitát rendez Brüsszelben az internet irányításával kapcsolatos terveiről.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés