Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az IBM készíti az új személyiket Angliában

Dotkom

Az IBM készíti az új személyiket Angliában

Közel egymilliárd dolláros megbízatást nyert el az IBM és a Computer Sciences Corp. az angol kormánytól a személyazonosításra alkalmas rendszerek megújítására.

A CSC az útlevél és személyi igazolvány igénylés rendszerét fogja átalakítani és az interneten keresztül is elérhetővé tenni 385 millió fontért, az IBM pedig egy biometrikus azonosításhoz szükséges adatbázis felállítását vállalta 265 millió fontért Angliában. A CSC pályázata a Fujitsu ajánlatánál volt szimpatikusabb az angol kormány számára, az IBM tervei pedig a Thales SA elképzeléseinél bizonyultak meggyőzőbbnek a pályázatokat elbírálók körében.

“Ezek a fejlesztések biztonságosabbá teszik az angol útleveleket és a személyiket, amik a jövőben sokkal kevesebb visszaélésre adnak majd lehetőséget. Az ujjlenyomatok és arcvonások tárolásával és felhasználásával a személyek azonosításához, például jelentősen vissza tudjuk majd szorítani a csalások számát a társadalombiztosítási rendszeren belül.”- nyilatkozta Jacqui Smith angol belügyminiszter a Bloomberg-nek.

Az új személyiket először a reptereken dolgozók és önként jelentkezők kapják majd meg, ebben az évben. Jövőre a fiatalok személyazonosító igazolványait cserélik le, két éven belül pedig minden angolnak biometrikus személyi igazolványt és útlevelet fognak adni. Az ellenzéki Konzervatív Párt nem ért egyet a kormány terveivel, szerintük nincs szükség a személyik lecserélésére. Abban az esetben, ha jövőre megnyerik a választásokat, csak új útlevelet kell majd csináltatniuk az angol állampolgároknak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés