Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Axis megnyitja a hálózati videotermékek piacát a külső gyártók számára is

Dotkom

Az Axis megnyitja a hálózati videotermékek piacát a külső gyártók számára is

Az AXIS Camera Application Platform bemutatásával az Axis Communications, a hálózati videorendszerek piacának világszinten vezető gyártója megnyitotta a hálózati viedotermékek piacát a külső gyártók előtt is. A nyílt alkalmazás platform bármely cég számára lehetővé teszi, hogy letölthető alkalmazásokat hozzon létre az Axis hálózati kamera és videó kódoló termékeihez.

Az Axis az első olyan vállalat, amely teljesen nyílttá teszi hálózati videotermékeit harmadik fél alkalmazásai számára. “A platform hasonlóan működik, mint a telekommunikációs piacon, ahol megszokott, hogy a felhasználók rengeteg alkalmazást tölthetnek le mobiltelefonjaikra” – mondta Ray Mauritsson, az Axis Communications vezérigazgatója. “A biztonsági piacon természetesen más az alkalmazások fókusza, például egyre nagyobb az érdeklődés az olyan intelligens videoalkalmazások iránt, amelyek olyan képességeket biztosítanak a termékeknek, mint az objektumok és emberek felismerése, követése, felderítése vagy megszámlálása.”

Az Axis ezzel azt szeretné elérni, hogy a vállalat termékeivel kompatibilis alkalmazások minél szélesebb körben elérhetővé váljanak a rendszerintegrátorok és a végfelhasználók számára. “Rengeteg olyan alkalmazásfejlesztővel találkoztunk már, akiknek igazán különleges ötleteik voltak. Ez a nyílt alkalmazás platform nekik nyújt segítséget abban, hogy olyan alkalmazásokat fejlesszenek ki, melyek több célcsoport számára is hozzáadott értéket jelentenek” – tette hozzá Ray Mauritsson. “Ennek eredményeként a rendszerintegrátoroknak és a felhasználóknak lehetőségük lesz arra, hogy a legjobb kamera és alkalmazás, vagy kódoló és alkalmazás kombinációt válasszák ki, amelyekkel biztosan megfelelnek a szállítmányozás, az oktatás, a megfigyelés és más iparágak legkülönbözőbb követelményeinek is.”


Az IMS Research egyik felmérése szerint hatalmas a piaci érdeklődés a videó elemző alkalmazások iránt. “Az elemzők 40%-os éves növekedéssel számolnak 2008 és 2013 között az intelligens eszközök terén a biztonsági és üzleti intelligencia alkalmazások piacán” – mondta Niall Jenkins, az IMS Research egyik piaci elemzője. “Az Axis Communications nyílt alkalmazás platformja az egyik legfőbb hajtóereje lesz a gyors növekedésnek, új lehetőségeket megnyitva a videotartalom-elemző szoftverek számára a hálózati kamerák és a videokódolók piacán.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés