Connect with us

technokrata

Állást kerestek leginkább az internetezők

Dotkom

Állást kerestek leginkább az internetezők

A gazdasági válság jelentősen befolyásolta az Egyesült Államok 2008-as internetes trendjeit. A legtöbben az álláskeresés kategóriában kerestek, a témakörben 51 százalékkal növekedett a keresések száma.

2008 decemberében 19 millió látogató keresett állást az interneten az Egyesült Államokban a gazdasági válság egyre tovább gyűrűzése miatt. Az álláskeresést, különféle kedvezmények, kuponok, a politika és az apróhirdetések követték a keresések számát tekintve. Az öt legnépszerűbb kereső összesen 21 százalékkal több keresést szolgált ki 2008-ban, mint egy évvel korábban. A Google keresőoldalak ebből 90 százalékkal részesedtek, derül ki ComScore kutatócég adataiból.

Az online videók nézése az amerikaiak 12,5 százalékát tette ki az interneten töltött időnek 2008. novemberében, ez 8,5 százalékkal magasabb mint egy évvel korábban. Az amerikai internetezők 4,5 milliárd bannert és hirdetést néztek meg a tavalyi évben, így átlagosan 2000 hirdetés jut egy hónapban egy felhasználóra. A nem utazási jellegű e-kereskedelem 6 százalékkal 130,1 milliárd dollárra nőtt 2008-ban. A tavalyi év 2001 óta a leggyengébbnek számít a kutatócég adatai szerint.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin