Connect with us

Hirdetés

technokrata

Akár 70%-kal csökkenthetők az üzleti költségek

Dotkom

Akár 70%-kal csökkenthetők az üzleti költségek

A HP az elmúlt évben 40 európai ügyfél költöztette nagy teljesítményű mainframe kiszolgálóit HP Integrity szerverekre, akik így akár 70%-os megtakarítást is elértek az adattárolásban.

Egyre több vállalat telepíti át mainframe kiszolgálóiról az üzletkritikus IT megoldásokat HP Integrity szerverekre, hiszen a HP megoldásával jelentősen csökkenthető a hardverek működtetési költsége, illetve megtakarítható a mainframe-hez szükséges szoftverlicencek árai. A HP szerint a következő 12 hónap során mintegy 125 európai vállalat fog az átköltözés mellett dönteni.

A HP Integrity szerverek az ügyfelek szerint is a megfelelő alternatívái a mainframek-nek, amelyet a vállalat magas, egyúttal tovább növekvő piaci részesedése is bizonyít. Az IDC szerint a HP-nek származik a legnagyobb bevétele az Európát, Közel-Keltet és Afrikát magában foglaló EMEA régióban az üzleti szerverek területén: a vállalat 32.7%-os piaci részesedést ért el 2008 második negyedévében. Az EMEA régióban a 2008-as pénzügyi év harmadik negyedévében a HP Integrity szerverek adták a cég üzletkritikus rendszerei bevételének legnagyobb részét, összesen 78%-át.

A HP segített átállni a portugál rendőrségnek (PSP) a meglévő IBM mainframe-ről HP Integrity-re, s így már a HP megoldásán fut a szervezet stratégiai információs rendszere. További ügyfelek az EMEA régióból, akik a váltás mellett döntöttek: Amadeus, Banco Espirito, Continental AG, Mashreqbank és a portugál légierő.

A HP Európában létrehozta a “HP Mainframe Áttelepítő Központját”, amely célja, hogy segítse az ügyfelek növekvő áttelepülési igényeinek magas szintű kiszolgálását. A szervezet központi irodája Madridban van, míg Bukarestben egy további iroda található. Az irodák munkatársai speciális tudásuk és tapasztalataik segítségével támogatják valamennyi EMEA ország szakembereit, akik az ügyfelek kiszolgálásának minden fázisában számíthatnak a specialisták tudására, és esettanulmányok segítségével közösen alakíthatják ki az adott ügyfél számára legoptimálisabb megoldást. A magyar szakembereknek ezen felül a FreeSoft Nyrt nyújt támogatást napi munkájuk során — legyen szó a rendszer kiválasztásáról, üzemeltetésről, vagy költségelemzésről.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés