Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Toshiba megveheti a Fujitsu merevlemez részlegét

Dotkom

A Toshiba megveheti a Fujitsu merevlemez részlegét

Az európai szabályozó hatóságok hozzájárultak a Toshiba terveihez, megvásárolhatja a Fujitsu merevlemez üzletágát 30 milliárd yenért (305 millió dollár).

Az Európai Bizottság, amely a versenyt felügyeli a 27 tagú Európai Unióban, egy közleményében kijelentette, az akvizíció létrejötte nem veszélyes a piacra nézve. Habár a tranzakció a legnagyobb mobil HDD gyártót hozná létre, az üzlet nem vet fel versenyjogi aggályokat, derült ki az állásfoglalásból.

A Toshiba februárban jelentette be, hogy meg kívánja vásárolni a Fujitsu veszteséges merevlemez üzletágát, hogy növelhesse piaci részesedését, és csökkenthesse költségeit. A cégek április 30-án írták alá a szerződést, és július 1-én jön létre a tranzakció.

A cég a világ ötödik legnagyobb merevlemez gyártója, és 2015-ig 20 százalékos részesedést tervez kivívni magának, a két cég jelenleg 14 százalékos részesedése helyett. Amennyiben sikerült ezt elérnie, úgy már felveheti a harcot az olyan nagy riválisokkal, mint a Seagate, a Western Digital, és a Hitachi, írta meg a Reuters.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés