Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Toshiba kiviszi Japánból a mobilgyártást

Dotkom

A Toshiba kiviszi Japánból a mobilgyártást

A japán Toshiba be tervezi fejezni a japán mobilgyártást október környékén, hogy csökkentse kiadásait, derült ki a Nikkei üzleti napilapból.

Japán hatodik legnagyobb mobilgyártója, amely 7 százalékos részesedéssel bír, továbbra is Kínában fogja gyártani okostelefonjait, a többi készülék gyártását pedig kiszervezi. Az újság információi szerint a cég szerdán tervezi bejelenteni a hírt. A Toshiba szóvivője nem kommentálta a lap értesüléseit.

A szigetországban 30 százalékkal estek a legutóbbi pénzügyi évben a telefoneladások, ugyanis az új üzleti modell feltornázta a mobilok árait, és ez arra késztette a vásárlókat, hogy ritkábban cseréljék le készülékeiket, de a gazdasági válság is hozzájárult a keresletcsökkenéshez.

A Toshiba 10 milliárd jenes adózás előtti veszteséget könyvelt el mobil üzletágban a márciusig tartó 12 hónapos időszakban. A cég jóslatai szerint ebben a pénzügyi évben már nyereséges lesz, köszönhetően a 3 milliárd dolláros kiadáscsökkentő intézkedéstervezetnek. A vállalatot a fő üzletágának számító chipgyártás iránti kereslet is rosszul érintette, írta meg a Reuters.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés