Connect with us

Hirdetés

technokrata

A skandináv országokban a legfejlettebb az információs technológia

Dotkom

A skandináv országokban a legfejlettebb az információs technológia

A világ több mint 130 országában a telekommunikációs technológiák elérhetőségét és fejlettségét összehasonlító listát állított össze a Világgazdasági Fórum. A rangsor élén Dánia és Svédország áll, Magyarország a negyvenegyedik helyen van.

Az internet elérések és a mobiltelefon előfizetések a lakosság számához viszonyított aránya és más szempontok alapján összeállított, az információs technológia fejlettségét összehasonlító lista első helyén idén Dánia áll. A második legfejlettebb államnak Svédországot, a harmadiknak pedig az Egyesült Államokat tartja a Világgazdasági Fórum. Magyarország Chile és Szaúd-Arábia mögött a negyvenegyedik helyet szerezte meg a 134 ország telekommunikációs technológiáit összevető listán.

A Világgazdasági Fórum jelentése megállapítja, hogy csak a jó oktatás, a technológia fejlettsége és az innováció segítségével érhetnek el az országok egy olyan növekedést, ami kivezeti őket a gazdasági válságból, és a telekommunikációs infrastruktúra és a szolgáltatások a versenyképesség alapját képezik. “A nagy sávszélességű internet hálózatot ma már minden államban az alapvető infrastruktúra részének kellene tekinteni, ami a tudásalapú gazdaság egyik feltétele.”- olvasható a jelentésben, ami arra szólítja fel a listán nem előkelő helyen szereplő országok vezetését, hogy tegyenek meg minden tőlük telhetőt, azért, hogy változtassanak a helyzetükön.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés