Connect with us

technokrata

A Raiffeisen racionalizálta informatikai költségvetését

Dotkom

A Raiffeisen racionalizálta informatikai költségvetését

A Raiffeisen Bank a Novell ZENworks Asset Management bevezetésével naprakésszé és átláthatóvá tette informatikai eszközeinek és licenceinek kezelését, ezzel leegyszerűsítette IT-rendszerének felügyeletét és megtakarított nagyságrendileg 50 millió forintot a licenc költségeiből, és az üzemeltetési költségeiből.

A Raiffeisen Bank még 2005-ben döntött úgy, hogy az akkor 3300 munkaállomásból álló rendszerparkján a Windows NT operációs rendszert Windows XP-re cseréli. Az átálláshoz egy olyan megoldásra volt szükség, amely a teljes informatikai infrastruktúrát feltérképezi, és egy olyan naprakész nyilvántartást hoz létre, ami tartalmazza a számítógépekkel és a használt alkalmazásokkal kapcsolatos összes szükséges információt, például a darabszámot, a gépek konfigurációját és a szoftverhasználati adatokat. A RaiffeisenBank a Novell IT-vagyongazdálkodási megoldása mellett döntött, amelyet azóta többek között az informatikai vezetőség, az IT Service Management csoport, az ügyfélszolgálat, az informatikai rendszer üzemeltetője, valamint a mozgó műszaki csapat is használ mindennapi munkájához.

A ZENworks Asset Management bevezetése során a Novell szakértői először egy központi ZENworks Asset Management adatbázist építettek fel, ezt követően terítették a gyűjtőprogramokat, majd integrálták a Peregrine konfigurációs adatbázissal és a Novell eDirectory címtárral. A bevezetés óta egy verziófrissítést végeztek a ZENworks Asset Management 7.0 változatáról a legújabb 7.5-re, amelyet még a szigorú biztonsági követelményeknek megfelelő banki rendszerben is mindössze egy délután alatt valósítottak meg a Novell szakértői.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin