Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Novell a vállalati egypontos bejelentkezés egyik vezető szállítója

Dotkom

A Novell a vállalati egypontos bejelentkezés egyik vezető szállítója

A Novell bejelentette, hogy a Gartner, Inc. független piacelemző cég 2008. szeptember végén megjelent, vállalati egypontos bejelentkezési megoldásokat vizsgáló Magic Quadrant elemzésében a Novellt a vizsgált terület egyik vezető szállítójának minősítette.

A Novell SecureLogin vállalati egypontos bejelentkezési megoldással (enterprise single sign-on, ESSO) leegyszerűsíthető a vállalati rendszerek bonyolult felhasználói hozzáférési folyamatainak kezelése. A SecureLogin lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy egyetlen, biztonságos bejelentkezéssel hitelesítsék magukat a vállalati erőforrásokon, amellyel kiváltható a különböző felhasználónevek és jelszavak kezelésének feladata. Így a szabályozások jól teljesíthetők emellett csökkenthetők az informatika felügyeleti költségek.

A Gartner szerint a vállalatok az egyes felhasználókhoz tartozó túl sok jelszó problémáját továbbra is az ESSO termékek megvásárlásával próbálják megoldani. A jelszavak mennyiségének tekintetében azonban két-három éven belül nem várható csökkenés. A Gartner az ügyfeleknél különböző, folyamatban lévő jelszócsökkentő kezdeményezéseket lát, amelyekkel a felhasználók és a támogató szervezetek jelszókezelési terheit próbálják meg könnyíteni:



  • Önkiszolgáló jelszó-visszaállítás (SSPR) vagy -szinkronizálás

  • Összehangolt és leegyszerűsített jelszóházirendek

  • Közvetlen integráció és erősebb hitelesítés a célhelyekkel

  • Alkalmazásszintű hitelesítés Active Directory vagy Lightweight Directory Access protokollon keresztül

  • Protokoll (LDAP)

  • Kerberos

  • Webes egypontos bejelentkezés (SSO)

  • Személyazonosság-kezelési szövetség

2008. augusztusában Earl Perkins és Perry Carpenter a Gartner felkérésére készítette a felhasználói erőforrás-kiosztást vizsgáló Magic Quadrant jelentésében (“Magic Quadrant for User Provisioning”) szintén a Novell lett az egyik vezető szállító a vizsgált területen. Emellett a 2007. októberében publikált, webes hozzáférés-kezelést vizsgáló Magic Quadrant jelentésben (“Magic Quadrant for Web Access Management, 2H07”) is az egyik vezető szállítónak minősítette a Novellt.

A Novell Secure Login biztosítja az alkalmazottak számára, hogy csupán egyetlen felhasználónevet és jelszót kell megjegyezniük a szervezet erőforrásain történő hitelesítéshez, így könnyebben és gyorsabban férhetnek hozzá az alkalmazásokhoz. A megoldás fejlett hitelesítési (biometrikus, intelligens kártyás és azonosítókártyás) rendszer részeként is használható, így növelhető a hálózati biztonság és könnyebben teljesíthetők a megfelelőségi követelmények. A Novell SecureLogin segítségével az egypontos bejelentkezés kiterjeszthető különböző platformok termináljaira, valamint Java- és a webalapú alkalmazásokra.

“Büszkék vagyunk a Gartner Magic Quadrant jelentésében szerzett pozíciónkra, amely azt bizonyítja, hogy a Novell kiváló technológiáinak segítségével növelhető az alkalmazottak termelékenysége, teljesíthetők a külső és belső követelmények és biztonságossá tehetők a heterogén informatikai környezetek” – mondja Jim Ebzery, a Novell vezető alelnöke és a jogosultság-kezeléssel és biztonsági megoldásokkal foglalkozó részlegének vezetője. “A Novell SecureLogin integrálható a Novell hatékony személyazonosság- és jogosultságkezelési, valamint a biztonsági és információs eseményfelügyeleti megoldásaival, így az ügyfelek átláthatják az informatikai környezetükben szereplőket, a házirendeket illetve a folyamatokat” – tette hozzá Ebzery.

A Novell személyazonosság-kezelési és biztonságfelügyeleti megoldáskínálatáról bővebb információ a http://www.novell.com/identityandsecurity weboldalon található.

A Magic Quadrant elemzésről

A Magic Quadrant a Gartner által 2007-ben és 2008-ban bejegyzett védjegy, amelynek felhasználása engedélyhez kötött. A Magic Quadrant egy adott időszakra vonatkozó grafikus piaci elemzés, amely arra mutat rá, hogy a szállítók a Gartner elemzése szerint mennyire felelnek meg a Gartner által meghatározott piaci feltételeknek. A Gartner nem alkot értékítéletet a Magic Quadrantban megjelenő szállítókról, termékekről vagy szolgáltatásokról, és nem javasolja a technológia felhasználóinak, hogy csak a “Leaders” kategória szállítóit válasszák. A Magic Quadrant kizárólag kutatási célokat szolgál, nem pedig döntéshozatalt. A Gartner elhárít minden, a kutatást érintő közvetett vagy közvetlen garanciális igényt, beleértve az értékesítési lehetőségekkel vagy meghatározott célra történő felhasználással kapcsolatos igényeket.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés