Connect with us

Hirdetés

technokrata

A NetLock hitelesíti a Közbeszerzési Értesítőt

Dotkom

A NetLock hitelesíti a Közbeszerzési Értesítőt

A Közbeszerzések Tanácsának döntése értelmében a NetLock Kft. biztosítja a Közbeszerzési Értesítő hitelesítéséhez szükséges technológiai hátteret, úgymint elektronikus tanúsítványokat és szoftvereket.

A közbeszerzési törvény rendelkezései szerint a Közbeszerzések Tanácsa gondoskodik hivatalos lapja, a Közbeszerzési Értesítő megjelentetéséről. A Tanács 2006-ban úgy határozott, hogy a papír alapú megjelentetésről áttér az elektronikus megjelentetésre. Az elvégzett informatikai fejlesztések eredményeként 2008. július 1-től hivatalos formában csak elektronikusan érhető el a kiadvány. A hitelesség biztosítása érdekében úgy döntött a Tanács, hogy az informatikai rendszerében előállított, pdf formátumú Közbeszerzési Értesítőt elektronikus aláírással és időbélyegzővel is ellátja, és a továbbiakban csak ezt tekinti a hivatalos kiadásnak. A NetLock PDFSigno szoftverével aláírt Közbeszerzési Értesítő teljes mértékben hiteles, hiszen joghatását tekintve megegyezik az egy vagy két tanú előtt saját kezűleg aláírt okiratokkal, emellett további előnye, hogy könnyen kezelhető, költséghatékony és interneten egyszerűen továbbítható.

“Büszkék vagyunk arra, hogy a Közbeszerzések Tanácsa a NetLock-ot választotta a Közbeszerzési Értesítő elektronikus hitelesítéséhez. A NetLock a kezdetektől úttörő szerepet vállalt és vállal a jövőben is az e-ügyintézés és e-hitelesítés technológiájának és társadalmi elfogadottságának elterjesztéséért. A Közbeszerzések Tanácsával kötött megállapodás jól jelzi azt az állami részről is megfogalmazott előremutató szándékot, ami biztosítja Magyarország felzárkózását e téren, és megteremti az alapjait a magyar e-társadalomnak” – mondta Rózsahegyi Zsolt a NetLock Kft. ügyvezető igazgatója, a Magyar Elektronikus Aláírás Szövetség (MELASZ) elnöke. “A Közbeszerzési Értesítők elektronikus aláírását kliens oldali PDFSigno hitelesítő szoftverünk végzi, amely elérhető szerver oldali megoldásként is. Használata biztosítja a pdf formátumban előállított elektronikus dokumentumok gyors, és költséghatékony hitelesítését, egyben kiválóan alkalmas más pdf formátumban előállított állományok, például ajánlatok, szerződéstervezetek és számlák elektronikus aláírására is” – tette hozzá Rózsahegyi Zsolt.

Az elektronikus dokumentumok napjainkban egyre inkább pdf állományként mozognak és ez főleg annak köszönhető, hogy egy dokumentum pdf formátumba történő konvertálása rengeteg előnnyel jár. Amellett, hogy gyors és egyszerű folyamat, a nemzetközi szabványnak köszönhetően a legkevésbé torzítja az eredeti szövegszerkesztett dokumentum megjelenését, független a számítógép operációs rendszerétől, az alkalmazott szerkesztő programtól, illetve a megjelenítő képernyőtől és nyomtatótól. L



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés