Connect with us

Hirdetés

technokrata

A KKV-k felé nyit az NAVIGATOR

Dotkom

A KKV-k felé nyit az NAVIGATOR

A NAVIGATOR Informatika Zrt., a hazai informatikai piac egyik vezető informatikai outsourcing szolgáltató vállalata szerint beigazolódni látszik a Gartner és az IDC piaci elemző cégek év eleji előrejelzése, mivel az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett az IT-outsourcing iránti kereslet a hazai vállalatok körében.

Ezt igazolja az is, hogy 2009 első nyolc hónapjában a tavalyi év hasonló időszakához képest legalább ötven százalékkal több cég érdeklődött a NAVIGATOR-nál az informatikai outsourcing, és a pc-mentes irodai megoldások iránt. A konkrét ajánlatot kérő cégek nyolcvan százaléka saját maga jelentkezett, nem megkeresésre válaszolt. A vállalat vezetői szerint ez főként annak köszönhető, hogy a nagyvállalatok mellett már a kis-és közepes méretű vállalatok is folyamatosan felülvizsgálják kiadásaikat, keresik a kis beruházást igénylő, gyorsan megtérülő megoldásokat és egyre inkább reális alternatívát látnak az IT-outsourcingban. Az idén 50 százalékos bevétel növekedést tervező NAVIGATOR új, PC-mentes informatikai rendszert kínáló szolgáltatásaival a kis- és közepes méretű vállalatokat célozza meg és 3 milliárd forint árbevételt tervez, szemben a tavalyi közel 2 milliárd forinttal.

A NAVIGATOR vezetői úgy gondolják, hogy az IT-outsourcing piacon tapasztalható fokozódó érdeklődés minden bizonnyal a gazdasági recessziónak is köszönhető, ugyanakkor ma már köztudott tény, hogy az informatikai infrastruktúra kihelyezése, IT outsourcing partner általi üzemeltetése növeli a vállalat hatékonyságát és csökkenti a beruházási költségeket. Mindez pedig a jelenlegi gazdasági helyzetben, illetve a várható gazdasági fellendülés időszakában a vállalatok versenyképességének megőrzése szempontjából elengedhetetlen.

A NAVIGATOR áttörést vár az IT-outsourcing piacon és szolgáltatásait is úgy fejleszti tovább, hogy a nagyvállalatok mellett a kisebb piaci szereplők is részesülhessenek az informatikai erőforrás-kihelyezés üzleti előnyeiből. A kis- és közepes méretű vállalatok korábban nehéz helyzetben voltak, hiszen ők sok esetben azért nem választhattak a piacon fellelhető költségcsökkentő lehetőségek közül, mert anyagi kereteik ezt nem tették lehetővé. A NAVIGATOR várakozásai szerint az év utolsó negyedévében és a következő év első felében ez megváltozik, és a KKV-k közül is egyre többen szervezik majd ki informatikai rendszerüket. A kezdeti beruházás nélkül igénybe vehető PC-mentes informatikai infrastruktúrák elterjedésének köszönhetően ugyanis ma már a KKV-k számára is könnyen kiszámítható az IT-outsourcing által elérhető megtakarítások mértéke.

“Egyre több vállalat dönt amellett, hogy informatikai rendszerének üzemeltetésével szakembereket, erre specializálódott szolgáltatókat bíz meg, hogy napi munkafolyamatai során kizárólag az alaptevékenységére koncentrálhasson. Míg egy évvel ezelőtt azt tapasztaltuk, hogy a vállalatok alapvetően bizalmatlanok az IT-outsourcing szolgáltatókkal szemben, addig mára elmondható, hogy ez egyre kevésbé jellemző” – mondta Juhász Lajos, a NAVIGATOR Informatika Zrt. vezérigazgatója. “Pozitív változás, hogy míg korábban elsősorban a nagyvállalatok szervezték ki informatikai rendszerüket, ma már egyre több kis- és közepes méretű – akár 20, illetve 200 munkaállomással rendelkező – cég is ezt a megoldást választja. Tavasszal bemutatott PC-mentes irodai munkakörnyezetünket már az ő számukra fejlesztettük ki” – tette hozzá Juhász Lajos.

A NAVIGATOR Informatika Zrt. az első félévben 1,1 milliárd forint bevételre tett szert, a vállalat szakemberei pedig jelenleg is összesen mintegy 200 millió forint értékű potenciális üzletről tárgyalnak partnereikkel. A NAVIGATOR az utolsó negyedévben főleg a kis- és közepes méretű vállalatokat célozza meg új szolgáltatásaival, és idén 50 százalékos növekedést, mintegy 3 milliárd forint árbevételt tervez, szemben a tavalyi közel 2 milliárd forinttal. Az első félévben a NAVIGATOR tanácsadási üzletága jobban profitált, mint az erőforrás kihelyezési, de a vállalat várakozásai szerint – az új termékek bevezetésének köszönhetően – ez az arány a második félévben megváltozik. Az előrejelzést igazolja, hogy a tavasszal bemutatott BUDGET-IT PC-mentes informatikai rendszer egyre nagyobb népszerűségnek örvend.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés