Connect with us

Hirdetés

technokrata

A játékosokat is bünteti Kína

Dotkom

A játékosokat is bünteti Kína

Egy állami adatbázisban kell regisztrálniuk magukat az internetes számítógépes játékok rajongóinak Kínában. A kínai vezetés a játékfüggőség kialakulását szeretné meggátolni az új rendelkezéssel – írja az Sg.hu.

Külföldi oldalak blokkolása és a blogok szabályzása után egy újabb területen vezetett be szigorítást a kínai kormány. A távol-keleti országban ezentúl a népszerű internetes játékokat (MMO) használók kötelesek teljes nevüket megadni egy kormányzati adatbázis számára. Bár korábban az elképzelés nyilvánosságra kerülését éles kritika fogadta, ez nem hatotta meg a törvényhozók szívét, akik a függőség kialakulása ellen kűzdenek a megoldással.

Az állami szervek szeretnék az összes kínai játékos nevét összegyűjteni, ezért a játékokat üzemeltető cégeknek a korábban regisztrált játékosok adatait is meg kell adniuk.  A törvényjavaslat ellen főleg a fenőtt játékosok tiltakoztak, akik szerették volna elkerülni azt, hogy a nevük, a függőségre sokkal inkább hajlamos tinikkel egy adatbázisban szerepeljen. Az elmúlt hónapok során négy cég zárt be a rendelkezés hatására – olvasható az SG.hu informatikai hírportálon.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés