Connect with us

Hirdetés

technokrata

A frankfurti reptér nagyszabású bővülési terveihez biztos alapot nyújt a Novell Identity Manager

Dotkom

A frankfurti reptér nagyszabású bővülési terveihez biztos alapot nyújt a Novell Identity Manager

A frankfurti repülőtér üzemeltetője, a Fraport AG, amely Németország legnagyobb munkáltatója, a Novell személyazonosság-kezelési és biztonságfelügyeleti megoldásait választotta több ezer személyazonosság egyetlen helyről történő kezeléséhez és az informatikai erőforrások biztonságának megteremtéséhez.

A Novell termékeinek köszönhetően a Fraport egyetlen integrált megoldással végzi a hitelesítést, az engedélyezést, a személyazonosságok konszolidálását és a gyors, feladatok szerinti erőforrás-kiosztást 10 000 alkalmazottja és partnerei körében. A Fraport így folytathatja a reptér bővítésével kapcsolatos terveit, miközben továbbra is megfelel az előírásoknak, és éves szinten közel félmillió dollárt takarít meg az eddig külső forrásból biztosított informatikai szolgáltatásokból.

A Fraport egy olyan hosszú távú terven dolgozik, amely a frankfurti repülőteret nem csak hatalmas közlekedési csomóponttá, hanem üzleti és kiskereskedelmi központtá is tenné. Több ezer alkalmazottján kívül a Fraport számos külső partnerrel is kapcsolatban áll, akiknek köre a terjeszkedéssel még tovább fog bővülni. A Novell felhasználó- és jogosultságkezelési megoldása, a Novell Identity Manager skálázható keretrendszert biztosít a személyazonosság-kezelésre és biztonságfelügyeletre, beleértve a komplex szervezeti struktúrán belüli hozzáférés-kezelést és érvényesítést – mindezt úgy, hogy megfeleljen a törvényi és a belső előírásoknak.

“Amikor a frankfurti repülőtéren nekilátunk a harmadik nagy terminál megépítésének, jelentősen megnövekszik majd a személyzet létszáma” – mondta Dr. Roland Krieg, a Fraport AG vezető informatikai igazgatója. “A Novell Identity Manager kielégíti a jelenlegi személyazonossági és biztonsági igényeinket és lehetővé teszi a felhasználók számának növekedését mind alkalmazotti, mind szerződéses partneri szinten. A Novell megoldása automatikusan elvégzi a jogosultságok kiosztását, illetve azok visszavonását a különböző rendszerek és alkalmazások között, amelyekre ebben a dinamikusan változó környezetben szükségünk van” – tette hozzá Krieg.

A felhasználók felügyeletén és a változtatások rendszerek közötti automatikus szinkronizálásán kívül a Novell Identity Manager áttekinthető, teljes mértékben felülvizsgálható engedélyezési munkafolyamatokat is kínál, ezzel biztosítva, hogy a Fraport vonatkozó belső házirendjei maradéktalanul érvényesüljenek. A Novell Identity Manager ezen kívül lehetővé teszi, hogy a Fraport informatikai személyzete egyetlen gombnyomással adjon hozzáférési jogokat, a felhasználók pedig saját maguk megváltoztathatják jelszavukat, így megtakaríthatók a külső ügyfélszolgálatok felé irányuló kiadások.

A személyazonosság-kezelő megoldásba bevont alkalmazások és működési területek számának növelésével, illetve a szabályzatok követelményeinek változásával, a Fraport tervezi, hogy feladatok szerinti erőforrás-elosztást és intelligens kártyákkal biztosított engedélyezési munkafolyamatokat is bevezet.

“A Fraport most egy növekedési folyamaton esik át, amelyet számos jelenlegi és jövőbeni ügyfelünk is megtapasztal” – mondta Jim Ebzery, a Novell személyazonosság-kezelési és biztonságfelügyeleti részlegének alelnöke és vezérigazgatója. “Ha egy szervezet a Fraport-hoz hasonlóan újabb felhasználók hozzáadását tervezi a jövőben, kulcsfontosságú számukra egy skálázható személyazonosság-kezelési és biztonságfelügyeleti keretrendszer bevezetése az erőforrások biztonságának megteremtéséhez és az előírások betartásához. A Novell Identity Manager egyetlen automatizált és felülvizsgálható személyazonosság-tárat biztosít a változó üzleti környezettel és elvárásokkal szembesülő vállalatoknak” – tette hozzá Ebzery.

A Novell személyazonosság-kezelési és biztonságfelügyeleti megoldásairól bővebb információ a www.novell.com/identityandsecurity weboldalon található.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés