Connect with us

Hirdetés

technokrata

A billentyűzet adatait is lophatják hackerek

Dotkom

A billentyűzet adatait is lophatják hackerek

A PS/2-es billentyűzetkábel vezetékeinek vékony borítása miatt a hackerek hozzáférhetnek a begépelt adatokhoz – állítja egy új felmérés.

Az Inverse Path biztonsági cég kutatói felfedezték, hogy bizonyos billentyűzetek adatforgalma bekerült az áramkörbe. A kutatóknak sikerült az leütött billentyűk okozta kicsiny áramingadozásokból visszakövetkeztetni arra, mit gépelt be a felhasználó.

A kutatóknak 15 méteres távolságból is sikerült demonstrálniuk az eljárást. A célunk, hogy bemutassuk, hogy a legváratlanabb módon is hozzá lehet férni a digitális információkhoz – közölte Andrea Barisani és Daniele Bianco, az Inverse Path munkatársai. A kutatást PS/2-es, régebbi típusú billentyűzeteken végezték.

A kutatók szerint a billentyűzet kábelében egymáshoz nagyon közel találhatók a vezetékek, és az adat a gyenge borítás miatt átvándorol a föld-kábelre is, mely tovább küldi az adatokat az adott helyiség vagy akár az egész lakás elektromos rendszerére.

A kutatók szerint egyszerű volt beazonosítani az áramingadozásból a leütéseket, mivel ez a fajta billentyűzet egyszerre egy bitnyi adatot küld, írja a BBC News.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés