Connect with us

Hirdetés

technokrata

41 százalékot zuhant az Adobe profitja

Dotkom

41 százalékot zuhant az Adobe profitja

A világ legnagyobb grafikai programokat gyártó cége, az Adobe Systems nyeresége 41 százalékkal csökkent a második negyedévben.

A cég adózott eredménye 126,1 millió dollárra esett vissza, az egy évvel korábbi 214,9 milliós profit után, jelentette be a kaliforniai cég. Néhány tételtől eltekintve 35 százalékkal kevesebb volt a vállalat haszna, ami egybeesett az elemzők várakozásaival. Shantanu Narayen vezérigazgató erőfeszítései, az elbocsátások és a kiadások lefaragása nem tudták ellensúlyozni a csökkenő keresletet az Adobe Creative Suite iránt. A Photoshopot és az Illustratort is magába foglaló szoftvercsomag adja a cég bevételeinek 60 százalékát.

A cég eladásai 21 százalékkal estek vissza, 704,7 millió dollárra a második negyedévben, az elemzők 694,8 millió dollárt jósoltak. A harmadik negyedévre az Adobe 665 és 715 millió dollár közti bevételt vár, ami egybeesik az elemzők véleményével. Észak-Amerikában már stabilizálódni látszanak az eladások, de Európára ez egyelőre még nem terjedt át, mondta el a cég pénzügyi vezetője. A cég programcsomagjának új verziója ősszel érkezik, írta meg a Bloomberg.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés