Connect with us

Hirdetés

technokrata

SAS® analitika már iPad-en és iPhone-on is

Dotkom

SAS® analitika már iPad-en és iPhone-on is

Az üzleti döntéshozók és vállalatvezetők ezentúl mobilinternet segítségével bárhonnan, könnyen hozzáférhetnek a vállalati üzleti intelligencia lekérdezésekhez.

A legújabb döntéstámogató eszköz két technológiai innovátor, az interaktív üzleti analitikai mobil alkalmazások egyik piacvezető fejlesztője, a MeLLmo, és az üzleti analitikai piac vezető megoldásszállítója, a SAS közös terméke.

Az újdonság többek között abban nyújt támogatást, hogy a vállalat rendkívül gyorsan reagáljon a piaci mozgásokra, aminek számos szektorban kritikus jelentősége van. Például egy gyártó cég értékesítési csatornákkal foglalkozó menedzsere éppen üzleti úton lehet, amikor azt tapasztalja, hogy az egyik, jellemzően lassan mozgó terméke tekintetében hirtelen megugrik a rendelésszám. A menedzser mobilján azonnal ellenőrizni tudja a termék előállításához szükséges alkatrészek raktárkészletét, és azonnal megteheti a szükséges intézkedéseket.

Az újdonság két szoftvert, a Roambi ES3 nevű mobil üzleti intelligencia alkalmazást és a SAS Enterprise BI Server megoldást egyesíti. Az integrált rendszernek köszönhetően a döntéshozók online vagy offline üzemmódban bármikor és bárhol hozzáférhetnek a legfrissebb illetve legfontosabb SAS adatokhoz és riportokhoz, amelyeket interaktív felületen kezelhetnek. Az eszköz iPhone-on és iPad-en egyaránt használható, először 2011 áprilisától érhető el a felhasználók számára.

“Kutatásaink szerint a legjobban teljesítő vállalatok alkalmazottjainál kétszer nagyobb igény mutatkozik a mobil üzleti intelligencia iránt,” nyilatkozta David White, az Aberdeen Group piackutató cég szenior elemzője. „Az információ-gazdag lekérdezések, a jól áttekinthető grafikonok és ábrák jelentős döntés-támogató erővel bírnak.”

“A táblagépek és okostelefonok egyre gyarapodó felhasználói köre kiváló terepet nyújt ahhoz, hogy a ‘tudás hatalmát’ ma már ne csak a hagyományos irodai közegben nyújtsuk ügyfeleinknek.” nyilatkozta Jim Davis, a SAS elnökhelyettese és marketing igazgatója. “A Roambi által nyújtott mobil-élmény remekül illeszkedik a mi innováció orientált szemléletünkhöz és ahhoz a küldetésünkhöz, hogy ügyfeleink döntéshozatali folyamatait a lehető legnagyobb mértékben támogassuk.”

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés