Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internet a vonatokon. Végre!

Dotkom

Internet a vonatokon. Végre!

2011. március 1-től internet szolgáltatást biztosít a GYSEV a Budapest – Sopron vonalon közlekedő IC kocsikban.

2011. március 1-től az utazóközönség számára szabadon elérhető internet szolgáltatást biztosít a GYSEV a Budapest – Sopron vonalon közlekedő IC kocsikban.

A GYSEV Zrt. a Budapest – Sopron vonalon 17 db vasúti személykocsijában az utazóközönség számára szabadon elérhető internet szolgáltatást nyújt. A szolgáltatás bevezetésére a GYSEV Zrt. 2010. november 12-én közbeszerzési eljárást hirdetett meg, amelyre a Magyar Telekom Nyrt. mellett a Telenor Magyarország Zrt. nyújtotta be pályázatát. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott Telenor Zrt. a becsült 8 millió forint helyett 6 millió 354 ezer forintért üzemelteti a szolgáltatást két éven keresztül.

A 2011. március 1. óta üzemelő, a magyarországi vasúti közlekedésben eddig példa nélküli innovatív megoldást ma sajtótájékoztatón jelentette be Dávid Ilona a GYSEV Zrt. elnök vezérigazgatója, Christopher Laska a Telenor Magyarország Zrt. januárban kinevezett vezérigazgatója és Schváb Zoltán az NFM közlekedési helyettes államtitkára.

A vasúttársaság célja az volt, hogy a személyszállító vasúti járműveiben vezeték nélküli, GSM hálózaton megvalósuló, korlátlan adatforgalmú, a hálózaton elérhető legmagasabb adatátviteli sebességgel megvalósuló internet szolgáltatást nyújtson az utazóközönség számára és ezzel kényelmesebbé tegye az utazást.

„Az elmúlt évben nagyságrendileg 49 milliárd forintnyi műszaki jellegű rekonstrukciós beruházást végzett a GYSEV Zrt. és mindemellett szolgáltatásainak bővítésével is törekszünk a fogyasztói igények teljes körű kiszolgálására. Az egész világon trendnek számít a személyszállító vonatok szolgáltatásbővítése, az utasok széles sávú internettel való ellátása. Az Európai Unió határozott törekvése, hogy a közeljövőben az autózó európai embereket a tömegközlekedés, köztük vonatok használata felé tereljék. A zavartalan internet elérés nem csak kellemes szórakozást biztosít az utazóközönség számára, de a munkahelyre vonattal ingázók gyakorlatilag munkaidővé alakíthatják az utazás idejét.” – mondta Dávid Ilona, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés