Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nagyot bővült a szoftveróriás

Dotkom

Nagyot bővült a szoftveróriás

Az Oracle a várakozásokat meghaladó eredményeket jelentett a tavalyi utolsó negyedévről, profitja közel 80 százalékkal bővült.

Az amerikai szoftveróriás Oracle részvényeinek árfolyama három százalék feletti mértékben ugrott meg, miután a vállalat a vártnál jobb eredményeket publikált a tavalyi utolsó negyedévről – írta a BBC.

A társaság árbevétele éves szinten 37 százalékkal 8,8 milliárd dollárra emelkedett, az elemzők 8,7 milliárdra számítottak. A vállalat nettó nyeresége pedig 78 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi adatokat, tavaly október és november között összesen 2,1 milliárd dollárt ért el.

A társaság jövőbeni kilátásait nagymértékben meghatározó új szoftverlicenc-eladások 29 százalékkal 2,2 milliárd dollárra emelkedtek a negyedévben. Az egyszeri tételek nélkül számított profit 2,8 milliárd dollárt tett ki, részvényenként 54 centet, szemben a várakozások 50 centes összegével.

Az Oracle a jelenlegi negyedévre 20 százalékkal emelte a részvényenkénti osztalék összegét, várakozásai 4 és 14 százalék közötti árbevétel-növekedésről szólnak, a hardver-üzletág 2-8 százalékkal bővülhet. Az elemzői prognózisok 66 centes átlagával szemben a mostani háromhónapos időszakra részvényenként 69-73 centes egyszeri tételek nélkül számolt profitot vár a társaság. Japánból a vállalat árbevételének 5 százaléka származik, közleménye szerint a földrengés és cunami okozta katasztrófahelyzet nem hozott mérhető csökkenést e területen.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés