Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vadonatúj Apple MacBook Pro-k

Dotkom

Vadonatúj Apple MacBook Pro-k

Erősebb processzor és videokártya, plusz még az USB 3-at is lenyomja.

Az új 13 hüvelykes MacBook Pro laptopok akár 2,7 GHz-es sebességű, kétmagos Intel Core i5 és Core i7 processzorral, valamint Intel HD Graphics 3000 grafikus processzorral vannak felszerelve. A nagyobb teljesítményű 15 és 17 hüvelykes MacBook Pro modellekben pedig akár 2,3 GHz-es sebességű, négymagos Core i7 processzorok és akár 1 GB videomemóriával ellátott AMD Radeon HD grafikus processzorok dolgoznak. Az Apple állítása szerint az új modellek sebességben akár kétszeresen is felülmúlják az előző generációt.

Apple Macbook Pro

A MacBook Pro az első olyan számítógép, amelyen elérhető a Thunderbolt I/O-technológia. Az Intel által az Apple közreműködésével kifejlesztett, két, egyenként 10 Gb/s átviteli sebességű kétirányú csatornát biztosító Thunderbolt technológia PCI Express szabványú közvetlen adatkapcsolatot képes létrehozni az olyan nagy teljesítményű külső perifériaeszközökkel, mint például a RAID-lemeztömbök. Adapterek segítségével a FireWire- és USB-csatlakozású eszközökre, valamint a gigabites Ethernet-hálózatokra való csatlakozást is lehetővé teszi. A Thunderbolt technológia ezenkívül a nagy felbontású kijelzők DisplayPort szabványú csatlakoztatását, továbbá a HDMI-, DVI- és VGA-kijelzők meglévő adaptereinek használatát is támogatja. A várakozások szerint a rendszereken, kábeleken és eszközökön jelenleg ingyenesen alkalmazható Thunderbolt technológia hamarosan új szabványként fog elterjedni a nagy teljesítményű I/O-műveletek terén.

A megújult MacBook Pro modellek beépített FaceTime HD-kamerája a korábbi generációkhoz képest háromszor nagyobb felbontása révén tisztább, széles képformátumú videohívásokra ad lehetőséget. Az Apple videotelefon-szoftvere jóvoltából az új kamera bármelyik két új MacBook Pro modell között nagy képfelbontású videohívást tesz lehetővé, emellett a többi Intel-alapú Mac számítógéppel, valamint az iPhone 4 és az új generációs iPod touch készülékekkel folytatott hagyományos felbontású hívások lehetőségét is biztosítja. A FaceTime alkalmazás minden új MacBook Pro modellen előtelepítve található, más Intel-alapú Mac számítógépekre pedig a Mac App Store áruházból tölthető le 0,79 eurós áron. A megújult MacBook Pro laptopcsalád jellemzői között változatlanul megtalálható az unibody alumíniumház, az üveg Multi-Touch trackpad, a LED-es háttér-világítású széles képernyő, a teljes méretű világító billentyűzet, valamint a 7 órás üzemidőt nyújtó akkumulátor.

Valamennyi modell megfelel az EPEAT Gold minősítés és az Energy Star 5.0 szabvány követelményeinek. A készülékek unibody házának anyaga nagymértékben újrahasznosítható alumínium. Alapfelszereltségük része a higany felhasználása nélkül, arzénmentes üvegborítással készült energiatakarékos, LED-es háttér-világítású kijelző. A Mac noteszgépek újrahasznosítható alapanyagokból készülnek. Nem tartalmaznak brómtartalmú égésgátlókat, és PVC-mentesek.

Apple Macbook Pro

Minden Mac számítógépen a Mac OS X Snow Leopard operációs rendszer fut. Az Apple fényképek, filmek és zenék készítésére és megosztására szolgáló programcsomagja, az iLife szintén az alapfelszereltség része. Az operációs rendszer többek között Multi-Touch technológián alapuló navigációt, vezeték nélküli hálózati lehetőségeket, egyszerű fájlmegosztást, adatok automatikus biztonsági mentését és energiatakarékos működést kínál. Az új iLife ’11 programcsomag része az iPhoto, az iMovie és a GarageBand alkalmazás. Az iPhoto fényképek böngészéséhez, szerkesztéséhez és megosztásához használható, az iMovie a felhasználók videofelvételeit alakítja át filmbemutatókká, a GarageBand pedig új módszereket kínál a zenei játék fejlesztéséhez és zenék létrehozásához.

Modellek
Az új 13, 15 és 17 hüvelykes MacBook Pro az Apple hivatalos disztribútorainál és viszonteladóinál kapható. A 13 hüvelykes MacBook Pro két konfigurációban vásárolható meg: 2,3 GHz órajelű kétmagos Intel Core i5 processzorral és 320 GB kapacitású merevlemezzel, illetve 2,7 GHz órajelű kétmagos Intel Core i7 processzorral és 500 GB kapacitású merevlemezzel. Az új 15 hüvelykes MacBook Pro két konfigurációban kapható: 2,0 GHz órajelű négymagos Intel Core i7 processzorral, AMD Radeon HD 6490M videokártyával és 500 GB kapacitású merevlemezzel, illetve 2,2 GHz órajelű négymagos Intel Core i7 processzorral, AMD Radeon HD 6750M videokártyával és 750 GB kapacitású merevlemezzel. Az új 17 hüvelykes MacBook Pro 2,2 GHz órajelű négymagos Intel Core i7 processzorral, AMD Radeon HD 6750M videokártyával és 750 GB kapacitású merevlemezzel kapható.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés