Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyarországon Európa legnagyobb tűzfalgyártója

Dotkom

Magyarországon Európa legnagyobb tűzfalgyártója

„A vállalati tűzfalak 42 százalékát rosszul konfigurálják be.”

Magyarországi képviseletet nyit a Netasq, a legnagyobb, tisztán európai érdekeltségű hálózatbiztonsági eszközöket fejlesztő vállalat. Az 1998-ban alapított, francia székhelyű Netasq az EMEA régió 40 országában 750 minősített rendszerintegrációs partnerrel van jelen, és kizárólag magas biztonságú IT-megoldások fejlesztésére fókuszál. A mintegy 110 főt foglalkoztató vállalat éves árbevétele 20 millió euró, amelynek 80 százaléka a magán szektorban, 20 százaléka pedig az állami szektorban értékesített termékekből és szolgáltatásokból származik. A vállalat nagy hangsúlyt fektet a biztonsági oktatásra; minősített partnerhálózatán keresztül biztosítja ügyfelei számára a terméktámogatást.

A Netasq fő terméke az Active Secure Qualification (ASQ) behatolásvédelmi technológiára épülő UTM (Unified Threat Management) tűzfalcsalád. Az UTM tűzfal a vállalatok méretétől függetlenül garantál teljes körű hálózati felügyeletet, biztonsági szűrést, tűzfallal integrált behatolásvédelmet és valós idejű sebezhetőség-vizsgálatot. A Netasq tűzfalakat az EU valamint a NATO Restricted titkosítási szinttel rendelkező dokumentumok kezelésére egyaránt jóváhagyták. Emellett az eszközöket az International Common Criteria EAL4+ v3.1 (ISO 15408 és ISO 18045) szabvány szerint is minősítik. Az Európai Unió támogatását élvező magas biztonsági szintű tűzfalakat Franciaországban fejlesztik és Németországban szerelik össze, a technológia tehát teljes mértékben európai kutatás-fejlesztésen alapul.

Hazai képviselet
A Netasq termékcsalád teljes körű hazai képviseletét a magyar tulajdonú Yellow Cube IT-biztonsági disztribúciós cég látja el. A Yellow Cube nem csak forgalmazóként, de biztonsági szakértőként is jelen van a hazai piacon, az elmúlt év során már elindított hálózatbiztonsági képzéseivel pedig a Netasq háromszintű (Admin, Expert és Expert+) szakmai minősítéseinek megszerzésére is folyamatosan lehetőséget biztosít. A Yellow Cube több mint 300 viszonteladóból álló partneri hálózatával az egész ország területén biztosítja a Netasq hálózatbiztonsági eszközök elérhetőségét és szakértő beállítását.

„Mérnökeink széleskörű szakmai és piaci ismeretekkel állnak az ügyfeleink rendelkezésére, a gyártóval szorosan együttműködve végezzük a Netasq termékekkel kapcsolatos szakmai tanácsadást és képzéseket.” – mondta Bódis Ákos, a Yellow Cube ügyvezetője, aki azt is elárulta, hogy az AlphaSonic nagykereskedés révén teljes raktárkészletet tartanak fenn Netasq IPS tűzfalakból és spamszűrőkből, így a partnerek azonnal hozzájuthatnak bármely Netasq eszközhöz. Bódis emellett újságírói kérdésre válaszolva közölte, hogy a 2011-es év során mintegy 100 ezer euró értékben terveznek Netasq termékeket értékesíteni a hazai piacon.

Netasq IPS tűzfalak
A kernelben működő valós idejű IPS (Intrusion Prevention System – behatolásvédelem) teljesítményre optimalizált kódjának köszönhetően a legkisebb tűzfalak is 200 Mbps szűrési sebességre képesek. Ezek ára 200 ezer forint, plusz éves szinten a szoftverek licence és a hardvergarancia, ami a hardvereszköz árának negyede. A Netasq tűzfalak teljes körű tartalomszűrést biztosítanak: az összes fájlátvitelt vírusirtó (Kaspersky) ellenőrzi, a levelezést prémium spamszűrő (a francia piacvezető Vade Retro) védi, míg a honlapok elérését URL szűrő kategorizálja és korlátozhatja.

A hálózati forgalom további elemzését a Netasq Seismo passzív sebezhetőség-vizsgálati technológia végzi, amely kizárólag a hálózati forgalom alapján azonosítja a hálózat számítógépeit, a futtatott operációs rendszereket és a különböző alkalmazásokat. Ezt követően a rendszergazda számára valós időben megmutatja a végpontok ismerte sebezhetőségeit, lehetséges támadások részletes módját és kockázatait. Amennyiben az adott sérülékenység már javított, a Seismo egyúttal javaslatot tesz a probléma azonnali megoldására.

Az otthoni és mobil munkavégzéskor elengedhetetlen biztonságos táveléréshez a tűzfal számos, hardveresen gyorsított VPN (IPSec, PPTP, SSL) megoldást is biztosít. A bevált eszközzel még nem rendelkező vállalkozások számára az SSL VPN például mindössze egy weboldal megnyitásával titkosított hozzáférést adhat a védett belső hálózathoz.

Az Mfiltro levelezésbiztonsági termékcsalád nagy forgalmú levelezőszerverek számára készült. Motorját a világ legnagyobb szűrőrendszerét fejlesztő, a világszerte több mint 1 milliárd postafiók védelméről gondoskodó Cloudmark biztosítja. A teljesítményre optimalizált levelezőrendszerrel már a belépőszintű eszközök is óránként 100.000 e-mail szűrésére képesek.

Az IPS tűzfalakhoz hasonlóan a tartalomszűrést az Mfiltro rendszerekben is a Vade Retro és a Kaspersky szűrőmotorok biztosítják, ugyanakkor a webes karantén és a programozható levélfeldolgozás teljes körű szűrési megoldássá bővítik az Mfiltro-t. A néhány egyszerű lépésben, rövid idő alatt beállítható hardveres spamszűrő hosszútávon tehermentesíti a levelezőrendszert, és korlátlan számú domain és postafiók szűrésére használható.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés